10 maart is het de 45ste keer dat de CPC Loop wordt gehouden.
10 maart is het de 45ste keer dat de CPC Loop wordt gehouden. (Foto: Jos van Leeuwen)

Geen uitschieter in Haags sportjaar 2019

2019 wordt niet het jaar van de uitschieters op sportgebied. Geen mega-evenementen als de Volvo Ocean Race of het WK hockey. Maar toch blijft er in Den Haag genoeg over om te bezoeken. Een overzicht van de belangrijkste wedstrijden en evenementen.

Den Haag - Lopers hebben de datum van 10 maart allang in hun agenda staan. Dan wordt voor de 45ste keer de CPC Loop gehouden. De hardloopwedstrijd waaraan de helft van Den Haag meedoet en de andere helft gaat kijken hoe ze het er vanaf brengt. In 1975 kleinschalig begonnen, maar nu het grootste sportevenement van Den Haag, dat tienduizenden deelnemers trekt. En zoals altijd zijn de beschikbare startnummers in een mum van tijd weg.


Voetbal (1)

Lukt het ADO Den Haag om zich opnieuw voor de play-offs te plaatsen? Dan moet het wel een betere tweede seizoenshelft spelen dan de wisselvallige eerste. De ploeg van Fons Groenendijk heeft onder andere negen thuiswedstrijden om dat te bewerkstelligen. De meest in het oog springende: zondag 24 februari tegen Ajax. Tegen die tijd is ADO Den Haag Vrouwen begonnen aan de wedstrijden om de play-offs. Niet alleen Ajax, maar ook PSV en FC Twente komen nog naar het Cars Jean Stadion. Dus voor de echte topwedstrijden moeten de fans op vrijdagavond zijn.


Voetbal (2)

Betaald voetbal is leuk, maar het amateurvoetbal is minstens zo leuk. En daar staan nog een paar mooie wedstrijden op het programma. Zoals de Derby van de Bosjes van Pex. Op zaterdag 23 maart treffen HBS en Quick elkaar weer voor 'de wedstrijd van het jaar'. De drie recente edities werden een prooi voor Quick, maar om te voorkomen dat het de laatste derby in lange tijd wordt, doet het in degradatienood verkerende HBS er verstandig aan om deze keer te winnen. Ook mooie affiches zijn duels van tweede divisionist Scheveningen op Houtrust. De confrontaties met Spakenburg (16 maart), Rijnsburgse Boys (13 april) en Kozakken Boys (25 mei) zijn zeker het bezoeken waard. Lukt het de hoogst-spelende Haagse amateurvoetbalclub om het vege lijf te redden?

The Hague Open

Grote tennistoernooien in Nederland zijn er niet zoveel. En zeker niet op gravel. Dan treft het dat van 15 tot en met 21 juli The Hague Open op de Metsbanen aan de Berkenbosch Blokstraat wordt gehouden. Tennissers die op het punt van doorbreken staan, ex-toppers die bezig zijn met een comeback, of gewoon Nederlands beste tennisser Robin Haase die op zijn thuisbaan speelt. Het is allemaal te zien op deze challenger.

Haagse Korfbaldagen

Een aantal jaren geleden nieuw leven ingeblazen. En dat is maar goed ook, want Den Haag is van oudsher een korfbalstad. En dus mogen de Haagse Korfbaldagen niet ontbreken. Van 31 oktober tot en met 9 november worden in diverse sporthallen de wedstrijden gespeeld. Met op de laatste dag uiteraard de finales. Nu deze in de Sportcampus worden afgewerkt, wint het toernooi alleen maar aan kracht.

Meer berichten