Copyright foto Dick Teske. Portret wijkagent boulevard Pjotr Vreeswijk. Eénmalig vrij copyright voor De Posthoorn bij artikel over Pjotr. Naamsvermelding voluit verplicht Foto Dick Teske
Copyright foto Dick Teske. Portret wijkagent boulevard Pjotr Vreeswijk. Eénmalig vrij copyright voor De Posthoorn bij artikel over Pjotr. Naamsvermelding voluit verplicht Foto Dick Teske (Foto: TESKE)

Column Pjotr Vreeswijk: ook de politie maakt plannen

Allereerst wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om de lezers van deze krant een goed, gezond en vooral ook een veilig 2019 te wensen. Dat al uw dromen en wensen maar mogen uitkomen.
Waarschijnlijk hebt u net als ik op oudejaarsavond samen met uw geliefde het glas geheven en geproost op het nieuwe jaar. Misschien was u wel, net als vele van mijn collega's, aan het werk maar had u rond middernacht toch nog even tijd om terug te blikken, of de plannen voor het komende jaar met elkaar te bespreken. Bij de politie doen wij dat ook. Plannen maken. En niet voor niets want ook in 2019 staan er weer fantastische evenementen op de rol. Een snelle blik in de jaarplanning van de gemeente Den Haag leert dat de agenda bomvol zit. Om er maar een paar te noemen. Bonfire Beach. In 2018 maakte dit evenement voor het eerst zijn opwachting op Scheveningen, dit jaar staat deze gebeurtenis garant voor een spetterende opening van het strand seizoen 2019. Of wat dacht je van Parkpop, het grootste gratis popfestival van Europa. En natuurlijk is er ook dit jaar weer Prinsjesdag, en komt Pink naar het Malieveld.

Een volle agenda vergt
veel van de Haagse politie

Dit zijn echt enorme happenings die gezamenlijk honderdduizenden bezoekers op de been brengen. En dan heb ik de grootste klapper nog niet eens genoemd. De Global Entrepreneurship Summit in het World Forum in juni. Deze ondernemerstop brengt meer dan tweeduizend entrepreneurs uit heel de wereld naar Den Haag en ik heb in de wandelgangen zelfs horen zeggen dat ook president Trump voor deze top naar Den Haag komt.

Nu vraagt u zich misschien af waarom ik in deze politiecolumn zoveel woorden spendeer aan de evenementenagenda van de gemeente Den Haag? Ik doe dit omdat ik u wil vertellen dat juist die agenda, een groot deel van de onze bepaalt. Zoveel bezoekers voor de stad is natuurlijk geweldig nieuws, maar betekent voor de planners van onze politieorganisatie ook een helse klus om de vele man/vrouwuren die hierin gaan zitten op een verantwoorde manier in te zetten. Want, het andere politiewerk, zoals de 112 noodhulp, gaat natuurlijk ook gewoon door. U zult begrijpen dat zulke evenementen veel inzet van ons vergen.
Voor onze reorganisatie is 2019 trouwens ook een belangrijk en spannend jaar, want waar de bewegingen richting de Nationale Politie in 2018 werden doorgezet, zullen we dit jaar de ingezette koers 'borgen, verstevigen en normaal maken.' Mooie worden voor intern gebruik. Voor u als burger zullen de politiemensen op straat en in het bureau gewoon weer voor u klaar staan om u met raad en daad bij te staan.
Ik heb ook plannen. Om de week zal ik in deze krant een leuk of spannend politieverhaal voor u opschrijven. Ik probeer u op die manier een kijkje achter de schermen te geven. Zit u met een vraag of heeft u altijd al willen weten hoe bepaalde dingen bij de politie werken? Ik nodig u uit om contact op te nemen met de redactie van deze krant via redactie.ph@persgroep.nl. Wellicht heb ik het antwoord.

Meer berichten