In het weekend van 12/13 januari worden de ooievaars die hier over overwinteren, geteld.
In het weekend van 12/13 januari worden de ooievaars die hier over overwinteren, geteld. (Foto: Caroline Walta)

Wat is er te doen in Den Haag?

Start EHBO-cursus

Loosduinen - De EHBO-vereniging Loosduinen start 7 februari een nieuwe EHBO-opleiding. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. De lessen worden gegeven in het Rode Kruis gebouw aan de Zilverstraat 2. Meer informatie: ehboloosduinen@gmail.com, tel. 06-25377602 of www.ehboloosduinen.nl.

Repeteren met HIJ

Den Haag - Jeugdorkest het Haags Instrumentaal Jeugdensemble (HIJ) houdt 19 januari een open repetitie. Wie tussen 10 en 21 jaar oud is én een instrument bespeelt is welkom. Het orkest repeteert van 10.00 tot 13.00 uur in het verenigingsgebouw aan het Oosteinde 16 in Voorburg. Jonger dan 10 jaar en toch interesse? Dan is er het H.I.J. Jong, een strijkersorkest voor basisschoolleerlingen. Dit orkest repeteert van 10.00 tot 11.30 uur op dezelfde locatie. Meer informatie: www.HIJjeugdorkest.nl of mail naar info@HIJjeugdorkerst

Bubbels met buren

Segbroek - Het bestuur van Wijkberaad Bloemenbuurt De Hyacint nodigt alle wijkbewoners uit voor de nieuwjaarsreceptie op zondag 13 januari van 15.00 tot 17.30 uur in het wijkcentrum aan de Anemoonstraat 25. Afgelopen jaar wisten bewoners van beiden buurten elkaar ook te vinden in diverse werkgroepen.Voor het wijkberaad reden genoeg om samen het glas te heffen op een nieuw jaar waarin wederom volop samengewerkt zal worden.

Eerste Repaircafé

Segbroek - Iedere drie weken is er in telkens een ander deel van Den Haag een Repair Café. Zaterdag 12 januari zitten de vrijwilligers tussen 11.00 en 13.00 uur klaar in buurt-en wijkvereniging Jasmijn aan de 2e Braamstraat 6 (ingang aan Boksdoornstraat). Van textiel tot elektrische apparaten: voor alles is mogelijk nog een tweede leven. De reparatie is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de fooienpot wordt zeer gewaardeerd.

Schilderij door jong en oud

Den Haag - Met het project Samen in de Wijk willen Bibliotheek Den Haag, Kinderopvang 2Samen en Stichting Kunst Verbind oud en jong bij elkaar brengen met kunst. Ouderen maken samen met kinderen van Kinderopvang 2Samen verschillende kleurrijke schilderijen. Uiteindelijk vormen alle kleine kunstwerken samen een groot schilderij. Iedere senior (60+) kan meedoen! Data: 29 januari, 5, 12 en 19 februari, van 15.45 tot 16.45 uur. Aanmelden en meer informatie via ouderenindewijK@denhaag.nl of via 06-25726480.

Nieuwjaarsbal bij Beatclub

Loosduinen - In Bowling en Partycentrum Ockenburgh aan Wijndaelerduin 25 is zondag 13 januari een nieuwjaarsbal. De organisatie is in handen van de Haagsche Beatclub. Tijdens dit bal kan onder andere gedanst worden op muziek uit de jaren 60 en 70. Deze wordt gespeeld door de rock and roll formatie 'Play-After'. Aanvang om 13.45 uur, entreeprijs bedraagt 5 euro.

Concert in kerk

Haagse Hout - De concertreeks in de Amerikaanse kerk aan de Esther de Boer-van Rijklaan 20 wordt op zaterdag 12 januari geopend door de organist Warner Fokkens. Het orgelspel wordt afgewisseld met een samenspel van orgel en piano. Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.

Excursie en telling

Haagse Hout - In het weekend van 12 en 13 januari worden in het hele land de ooievaars geteld. Geef aantal, plaats, datum en eventuele ringgegevens door via e-mail: wintertelling2019@ooievaars.eu of telefonisch: tel. 06 - 82675308. Vereniging Stork organiseert tevens in samenwerking met de Haagse Vogelbescherming een excursie waarbij naar ooievaars wordt gekeken. Verzamelen om 10.30 uur bij de bloemenkiosk Hofzichtlaan 45, hoek Bezuidenhoutseweg. De wandeling van circa 1,5 uur is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Gratis cursus oppassen

Loosduinen - Het Centrum Jeugd en Gezin Loosduinen start donderdag 31 januari met de cursus Oppasdiploma. Deze is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar die regelmatig oppassen en dit goed voorbereid willen doen. De cursus omvat vier bijeenkomsten. Tijd: 19.00 - 20.30 uur. Adres: Campanulastraat 21. Aanmelding via cjgloosduinen@denhaag.nl

Boekbinden, hoe doe je dat?

Centrum - Altijd al willen weten hoe een manuscript uiteindelijk in zo'n mooie band terecht komt? Bezoek dan 14 januari tussen 15.00 en 18.00 uur het open atelier in 't Ambachthuys aan de Pansierstraat 23. Er is ook een demonstratie kalligrafie. Verder is er van 4 februari tot 18 maart in de Centrale Bibliotheek een tentoonstelling Kopperboeken.

Winterwandeling

Escamp - Op zondag 13 januari is er een winterwandeling in de prachtige heem- en landschapstuin De Heimanshof in het Zuiderpark. De IVN-gids vertelt u alles over de natuur in deze tijd van het jaar. Verzamelen om 14 uur bij de stadsboerderij de Herweijerhoeve. De Heimanshof is gelegen bij het Milieu Educatief Centrum naast de stadsboerderij aan de Anna Polakweg, ingang Zuiderpark bij de Vreeswijkstraat. IVN wandelingen zijn gratis, voor een ieder toegankelijk en duren 1½ tot 2 uur. Aanmelden is niet nodig. De wandeling gaat altijd door.

Meer berichten