'Uiteindelijk realiseerde ik me dat Den Haag de plaats is waar ik de liefde van mijn leven heb gevonden.' (Foto: Peter van Zetten)
'Uiteindelijk realiseerde ik me dat Den Haag de plaats is waar ik de liefde van mijn leven heb gevonden.' (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (123): 'Het is mooi rond Paleis Noordeinde'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Lisanne van Dam uit Alphen aan den Rijn.

Den Haag – Bijna een maand geleden fietste ze op de Loosduinsekade richting centrum en zwalkte over de weg. Blijkbaar was ze met haar telefoon bezig. "Appen tijdens het fietsen is niet verstandig", zei uw verslaggever. Ze lachte en zei: "Ik zoek de route naar Station Den Haag Centraal."

Desondanks woont ze al ongeveer 2 jaar in onze stad en is ze getrouwd met Frans van Dam, één van de pioniers van buurtkerk Kleur aan de Copernicuslaan. "We hebben elkaar op Facebook ontmoet en ik ben voor hem naar Den Haag verhuisd", vertelt ze. "Hij deelde mijn passie om het geloof relevant te maken door mensen op straat te ontmoeten, in plaats van alleen maar in de kerk."

Dat verklaart een heleboel, alhoewel…dan moeten we even vergeten dat Lisanne Den Haag eigenlijk helemaal niet zo leuk vond. "Ik vond het hier saai", zegt ze. Het gaat dan over de eerste keer dat ze onze stad bezocht, samen met een vriendin, bijna 10 jaar geleden.

Toen ze een paar jaar geleden trouwde en hier kwam wonen, was het nog veel erger. "Toen vond ik het een grote stinkstad, overal rook ik wiet, ik kon niet relaxed fietsen, ineens kon voor mijn neus een tram, een auto of een fiets voorbijflitsen of het stoplicht verschoot van kleur. Het was teveel en soms allemaal tegelijk", vertelt ze openhartig.

Maar er kwam een omslag. "Nu zie ik steeds meer de charme van deze stad. Uiteindelijk realiseer ik me dat dit ook de plaats is waar ik de liefde van mijn leven heb gevonden", zegt ze.

Lisanne werkt als groepsleerkracht op de Tamar, een school met de Bijbel staat op de gevel bij de ingang. Buurtkerk Kleur is haar favoriete plek. "Het is alsof je daar een gewoon huis binnenloopt. Het staat er vol met boeken en er staat een eettafel en een koffiezetapparaat. Aan de muur zijn bovendien posters opgehangen", vertelt ze.

Maar dit is niet haar enige favoriete plek. "Rond het Paleis Noordeinde vind ik het heel mooi. Daar vind je bijvoorbeeld een straatje met kiezelsteentjes en zwarte lantarenpalen. Verder zie je daar winkelpanden in een klassieke stijl. Prachtig!"

Tegenbezoek?

"Reis naar Park Zegersloot", zegt Lisanne. Het is een groengebied aan de oostkant van de stad met een meer en ruimte om te recreëren. "En bij een boerderij in de buurt kan je een kopje koffie drinken. Je zal je er niet vervelen."

 

 

Meer berichten