'Ik ging elke zondag naar Rollerskate Scheveningen', vertelt Mariska Lunes uit Leidschendam -Voorburg (Foto: Bram Corstjens)
'Ik ging elke zondag naar Rollerskate Scheveningen', vertelt Mariska Lunes uit Leidschendam -Voorburg (Foto: Bram Corstjens)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (124): 'Mijn eerste kus in de Molenwijk'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Mariska Lunes uit Leidschendam-Voorburg.

Den Haag – "Ik kan me de Molenwijk goed herinneren. Daar vind je het Ketelveld met een sportterrein waar ik met andere meisjes rond 1982 in clubverband voetbalde. De naam van ons team was Voorwaarts. In die periode had de Britse reggaegroep Musical Youth een hit met 'Pass The Dutchie'. Echt een leuke tijd", zegt Mariska.

In elk woord over haar jeugd, proeft uw verslaggever een beetje het gevoel van toen. Vooral de onbezorgdheid die hoort bij jong zijn. "Toen was ik ook voor het eerst verliefd", vertelt ze openhartig. "Op dat Ketelveldje kreeg ik mijn eerste kus."

Nog een andere herinnering schiet haar te binnen over Den Haag. "Ik ging elke zondag naar Rollerskate Scheveningen, in een gebouw op de plek waar nu bioscoop Pathé staat. Dat was een geweldige activiteit! Heb daar veel plezier gehad. Jammer dat het plotseling weg was", zegt ze.

Bijna 30 jaar geleden is Mariska uit onze stad vertrokken en werd ze bekend op de televisie als imitator van Tina Turner. "Ik trad voor het eerst op in Toppop, een wekelijks popmuziekprogramma. Het werd gebracht als een eerbetoon aan mijn grote idool. Daarna was ik te zien in My Name Is…, Popstars en The X Factor. Dat waren talentenjachten", vertelt ze.

Eigenlijk is Mariska altijd een Haagse gebleven. Dat hoor je bijvoorbeeld aan haar accent waardoor je denkt dat ze nooit uit Den Haag is vertrokken. Niet voor niets wordt ze ook wel de Haagse versie van Tina Turner genoemd en daar is ze erg content mee. Want zingen en dansen in de vertolking van die wereldster doet ze nog steeds. "Ik vind Tina Turner gewoon een geweldige 'chick'. Ze is stoer en sexy. Verder vind ik haar geweldig klinken", zegt ze.

Na een tussenstop, onder meer door de geboorte van een kind, heeft Mariska de vertolking van haar idool weer opgepakt. "De laatste 10 jaar ben ik weer intensief bezig en zing ik op bedrijfsfeestjes en events", zegt ze. "Op 9 maart sta ik overigens in Theater Dakota en breng een ode aan Tina Turner. Ze heeft het even erg moeilijk gehad vanwege een nierziekte maar als het goed is wordt ze dit jaar 80 jaar oud."

Tegenbezoek?

"Reis naar winkelcentrum Leidschenhage", zegt Mariska. "Het is volledig vernieuwd, heeft leuke winkeltjes, is overdekt en je kunt er gratis parkeren. Bovendien komt er binnenkort een grote bioscoop"

Meer berichten