Foto:
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (125): 'Het openbaar vervoer is geweldig'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Nanret Didel uit Jos (Plateau State), Nigeria.

Den Haag – Net een week in Nederland, zag ze naast Station Den Haag Centraal bijna 1000 fietsen bij elkaar in een grote stalling. Ze was verbaasd en kon haar ogen niet geloven. Wat was er aan de hand? "Ik had simpelweg nog nooit zoveel fietsen bij elkaar gezien", zegt ze. "Ik stuurde een foto aan mijn vrienden in Nigeria en ze waren net zo verbaasd als ik."

Haar verbazing nam nog grotere vormen aan, toen ze begreep dat die fietsen werden gebruikt als vervoermiddel. "Waar ik vandaan kom is dat niet mogelijk. Als je daar iemand op een fiets ziet rijden, is het een kind en is hij aan het spelen. Heb ik vroeger ook gedaan. In de buurt waar ik woonde", vertelt ze. "Maar niemand in mijn land gebruikt een fiets om er mee naar school of werk te gaan. Wat dat betreft is er een cultuurverschil met Nederland."

Nanret is student Internationale Communicatie in Groningen en reisde in de zomer van 2015 voor het eerst naar onze stad. Over wat ze wil gaan doen na haar studie heeft ze een vastomlijnd idee. "Ik wil een ster worden", zegt ze zonder blikken of blozen. Even later vertelt ze wat ze bedoelt. "Ik heb altijd het verlangen gehad om een entertainer te worden of een beroemdheid. Ooit wil ik bijvoorbeeld een televisieshow presenteren want ik praat graag over de actualiteit of over onderwijs, de jeugd en muziek. Zingen kan ik niet dus dat gaat hem niet worden."

Uw verslaggever kijkt haar even goed aan. Wordt ze echt de ster die ze nu al aankondigt in De Posthoorn? Het zou zomaar kunnen. Maar eerst vertelt ze nog even wat er zo leuk is aan Den Haag. "Het openbaarvervoersysteem in deze stad vind ik geweldig", zegt ze. "Veel beter dan bijvoorbeeld in Londen waar ik wel eens ben geweest."

Als Nanret in onze stad is, brengt ze steevast een bezoek aan een bekend restaurant in het centrum waar ze Vietnamees kan eten. "Heerlijk vind ik de rijst met rundvlees, groenten en kokos-currysaus", zegt ze.

Tegenbezoek?

"Reis naar Shere Hills, een reeks glooiende heuvels en rotsformaties. Soms stroomt er water uit de rotsen en het uitzicht is ontzettend mooi. Het is voor mensen die van avontuur houden. Je kunt er bijvoorbeeld bergbeklimmen of andere outdoor-activiteiten doen."

Meer berichten