De Armeense familie Tamrazyan.
De Armeense familie Tamrazyan. (Foto: Peter Wassing)

Kerkasiel in Bethelkapel beëindigd

De doorlopende kerkdienst in de Haagse Bethelkapel is vandaag, woensdag 30 januari, beëindigd. Deze werd gehouden om te voorkomen dat de Armeense familie Tamrazyan werd uitgezet. Het politieke akkoord dat dinsdag werd gesloten biedt de familie nu voldoende veiligheid. 

Den Haag - Doel van het kerkasiel was om de uitgeprocedeerde familie veiligheid te bieden en tot een oplossing te komen voor gezinnen in vergelijkbare situaties. Nu ruim 600 gewortelde kinderen en hun ouders in Nederland kunnen blijven, is het beoogde resultaat bereikt. 

Voorzitter Algemene Kerkenraad Protestantse Kerk Den Haag, Theo Hettema: "We zijn ontzettend dankbaar met een veilige toekomst voor honderden vluchtelingengezinnen in Nederland. Maandenlang hebben wij de hoop hooggehouden en nu krijgt die hoop concreet gestalte. We zijn diep onder de indruk van alle voorgangers, vrijwilligers en anderen die aan dit kerkasiel hebben meegewerkt." 

Dankzij het gesloten akkoord worden de casus van veel gezinnen opnieuw beoordeeld en komt er mogelijk een einde aan een lange periode van onzekerheid. De verwachting is dat 90 procent van die groep mag blijven. Aan de andere kant komt voor toekomstige gevallen per direct het Kinderpardon te vervallen. 

Meer berichten