De handen uit de mouwen steken voor een ander, geeft ieder jaar tijdens NLDoet weer veel voldoening.
De handen uit de mouwen steken voor een ander, geeft ieder jaar tijdens NLDoet weer veel voldoening. (Foto: Oranjefonds - Jeannette Schols)

Tijdens NLdoet vele klussen in Den Haag

Wie helpt dit jaar tijdens NLdoet met het winterklaar maken van de grote tuin van het Wijndaelercentrum in Loosduinen of het schoonmaken van het clubhuis van Scouting Ferguson aan de Muurbloemweg. Nog zo'n leuke klus die veel voldoening geeft: het inrichten van huiskamers in Woonzorgcentrum Jonker Frans aan het Newtonplein. Iedereen kan op vrijdag 15 en 16 maart zijn handen uit de mouwen steken. Klussen zat, ook in Den Haag.

Den Haag - Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar de grootste vrijwilligersactie van Nederland. PEP Den Haag is fan van het eerste uur. Niet zo vreemd, want PEP is de organisatie die onder de vlag Den Haag Doet vrijwilligerswerk in Den Haag aanjaagt en faciliteert. Jan van Heusden is één van de vrijwillige intercedenten bij de Den Haag Doet vacaturebank. Op de vraag waarom hij zo enthousiast is over NLdoet antwoordt hij resoluut. "NLdoet is de ultieme kans om kennis te maken met vrijwilligerswerk zonder verplichtingen. Het is de ontmoeting met anderen en samen werken aan een klus, wat een enorme voldoening geeft als je samen iets bereikt."

Ieder jaar melden duizenden sociale organisaties in heel Nederland activiteiten aan waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Tijdens NLdoet komen honderdduizenden vrijwilligers in actie om deze organisaties te helpen bij de activiteiten en zo iets voor een ander te doen. Omdat het aanbod heel divers is, is er voor ieder wat wils.

Non-profitorganisaties hebben altijd klussen die maar blijven liggen. De koffiehoek opknappen, de tuin een grote beurt geven, het clubhuis voorzien van zuinige lampen enzovoort. Dat zijn prima klussen om aan te bieden tijdens NLdoet! Naast praktische klussen kunnen organisaties NLdoet ook aangrijpen om een feestelijke (verwen)dag te organiseren voor hun doelgroep. Zo'n extraatje is makkelijker te realiseren met extra handen. Organisaties kunnen gratis een oproep plaatsen op NLdoet. Wel moeten ze zelf voor tam-tam zorgen.

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Afgelopen jaar zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: "Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo'n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet."

Van Heusden maakt gelijk gebruik van de gelegenheid ook op de vrijwilligersvacatures op Den Haag Doet te wijzen. "Stel dat je niet kan wachten tot de 15e of 16e maart. kijk dan op www.denhaagdoet.nl. Ik beloof dat er voor iedere vrijwilliger een leuke vacature te vinden is. Of je nou een denker of meer een doener bent, er is keuze uit meer dan duizend vacatures!" www.nldoet.nl

Kijk voor de activiteiten in uw regio op www.nldoet.nl.

Meer berichten