Arjen Kapteijns overhandigt vandaag, donderdag 31 januari, het initiatief aan wethouder Richard de Mos
Arjen Kapteijns overhandigt vandaag, donderdag 31 januari, het initiatief aan wethouder Richard de Mos (pr)

GroenLinks wil gratis boom voor Hagenaars

Als het aan GroenLinks Den Haag ligt, maakt het stadsbestuur één miljoen euro vrij voor gratis bomen voor bewoners, verenigingen en bedrijven.  GroenLinks-fractievoorzitter Arjen Kapteijns overhandigt vandaag, donderdag 31 januari, aan wethouder de Mos het GroenLinks-initiatief "Bomen maken de Stad".

Den Haag - Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een groene stad ontzettend veel voordelen biedt. Bomen dragen bij aan het koeler maken van onze stad. Bomen en ander groen vangen veel regenwater op en dat helpt omdat het steeds vaker en meer regent in de stad. Arjen Kapteijns: "Verder verbeteren bomen de luchtkwaliteit, verminderen ze geluidshinder, hebben ze een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt groen bij aan een fijnere leefomgeving."

Plek 
Maar extra bomen planten in de openbare ruimte is lastig doordat de schaarse openbare ruimte gedeeld moet worden met riolering, kabels en elektriciteit onder de grond en fietsvoorzieningen, stoepen en afvalcontainers boven de grond. "Daarom willen we samen met bewoners op zoek naar plek voor bomen op  terreinen die niet van de gemeente zijn", aldus  Kapteijns. "Bewoners hebben de afgelopen jaren laten zien dat ze zeer betrokken zijn bij het groener maken van de stad en daar krijgen ze nu een boom voor terug." 

Het GroenLinks-plan moet nog worden besproken in de gemeenteraad. De partij hoopt dat de eerste bomen nog dit jaar geplant kunnen worden. 
 

Meer berichten