Nicci Gerard is zondag 3 februari te gast bij Paagman aan de  Frederik Hendriklaan.
Nicci Gerard is zondag 3 februari te gast bij Paagman aan de Frederik Hendriklaan. (Foto: Mark Pringle)

Wat is er te doen in Den Haag?

Concert Windkracht 10

Leidschenveen/Ypenburg - Blazersensemble Windkracht 10 verzorgt zondag 3 februari het maandelijkse matineeconcert van muziekvereniging Sint Caecilia. Windkracht 10 viert met dit concert haar 40-jarig bestaan. Met ook optredens van Jong-Windkracht-10 en Mega-Windkracht 10 krijgt dit concert een extra feestelijk karakter. In het concert worden onder andere delen uit de Peer-Gynt-Suite van Edvard Grieg en de schilderijententoonstelling van Mussorgsky ten gehore gebracht. Aanvang om 15.30 uur. Locatie: Groene Zoom 11. Toegang is gratis.

Nicci Gerard bij Paagman

Scheveningen - De Engelse schrijfster Nicci Gerrard, bekend van het populaire schrijversduo Nicci French, is op zondag 3 februari te gast bij Boekhandel Paagman. Ze geeft een lezing en signeert boeken. Het is tevens de eerste verkoopdag van haar nieuwe non-fictieboek over dementie: Woorden schieten tekort. Locatie: Frederik Hendriklaan 217. Aanvang om 14.00 uur. Aanmelden is verplicht via Paagman.nl

Meester en leerling

Centrum - De Stichting Cultuur en Muziek in de Lutherse Kerk presenteert in 2019 een reeks concerten rondom het thema 'Master and Pupil'. (Bijna) iedere eerste zaterdag van de maand klinken meesters en leerlingen op het orgel in de kerk aan de Lutherse Burgwal 9. Zaterdag 2 februari spelen Patrick Pranger en Sander van den Houten 'Sonante Vocale' Sander bespeelt zowel het Bätz-orgel als het Italiaanse orgel. Aanvang om 15.30 uur, toegang gratis (collecte bij de uitgang).

Vlooienmarkt

Centrum - In de Kronkel aan het Westeinde 425 is het zaterdag 2 februari mogelijk om tussen 9.30 en 15.00 uur te snuffelen tussen allerlei tweedehands spulletjes. De tafels staan vol met sieraden, speelgoed en huishoudelijk artikelen. Ook het buffet is open.

Nieuwe yogalessen

Segbroek - Per 1 februari starten er 2 nieuwe yogalessen op vrijdagochtend bij Yoga Op de Hoogte. De lessen zijn van 8.45 tot 10.00 uur en 10.15 tot 11.30 uur. De hele maand februari kan er één gratis proefles Hatha Yoga volgen worden gevolgd in het souterrain van de Remonstrantse kerk aan de Laan van Meerdervoort 955, ter hoogte van de Appelstraat. Voor meer informatie of om je op te geven voor de gratis proefles, mail naar info@yogavoorieder.nl

Zing mee met Vocality

Haagse Hout - Pop- en musicalkoor Vocality repeteert wekelijks op zondagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Nutsschool aan de Merkusstraat 19. Op zondag 3 februari is er een open repetitie. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom. Er wordt gezongen zonder notenschrift. Het repertoire bestaat voornamelijk uit songs van de jaren 60/70 tot heden. De deuren zijn open vanaf 19.15 uur. Voor meer informatie: info@vocaalregionaal.nl – 06 51505768 - www.vocality.eu

Voorlezen op boerderijen

Den Haag - Ook de Haagse stadsboerderijen doen mee aan de Nationale Voorleesdagen. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek 'Een huis voor Harry'. Op zaterdag 2 februari is er op de Reigershof aan de Reigersbergenweg van 14.00 tot 15.00 uur een voorleesmoment. 

Repair Café

Escamp - Wie zijn kapotte spullen wil repareren is zaterdag 2 februari tussen 11.00 en 13.00 uur welkom in het milieu-educatiecentrum naast de Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark. Vrijwilligers van het Repair Café helpen met het herstel. Niet alleen elektrische apparaten kunnen gerepareerd worden, ook kleding kan hersteld worden. Een reparatie is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de fooienpot wordt gewaardeerd.

Tango leren dansen

Laak - Op maandag 4, dinsdag 5 (van 19.00 – 20.00 uur) en woensdag 6 februari (van 19.30 – 20.30 uur), is het mogelijk om bij Tango Mooovs een introductieles te volgen. Locatie: Tango Mooovs, Binckhorstlaan 135. Aanmelden of meer informatie: tel. 06-33398885.

IVN excursie in Berkheide

Regio - Op zondag 10 februari om 14.00 uur is er een IVN-excursie in Berkheide, het gebied met nieuwe stuifduinen bij Wassenaarse Slag. Verzamelen bij de parkeerplaats voor het Fletcher Hotel-Restaurant Duinoord. Reserveren is niet nodig. De wandeling gaat altijd door. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/den-haag-en-omstreken

Meer berichten