Janneke Jager gebruikt in haar voorstelling het circus als metafoor voor het leven.
Janneke Jager gebruikt in haar voorstelling het circus als metafoor voor het leven. (Foto: Jaap Reedijk)

'Femme Façade' toont worsteling met buitenkant

Cabaretier Janneke Jager staat vrijdag 1 februari met haar muzikale show 'Femme Façade' in Theater Pepijn. Hierin vertelt ze over haar worsteling met de buitenkant. Daarbij gebruikt ze het circus als metafoor voor het leven.

Den Haag - Haar openingslied is daarin alles zeggend: 'Welkom in het circus, deze wereld van illusie... Waar essentie wordt vermeden en façade wordt aanbeden'. En dat terwijl volgens Jager alles wat achter die façade gebeurt, zoveel interessanter is. In Femme Façade worden breekbare, grappige, en rake liedjes afgewisseld met persoonlijke verhalen, hilarische anekdotes en een grimmig Gronings sprookje. "Deze voorstelling draait om de worsteling met de buitenkant: zowel mijn persoonlijke worsteling daarmee, als ook onze overspannen focus op ´perfecte plaatjes´ in de maatschappij, op sociale media", zegt Jager hierover. "Aan de hand van mijn eigen familiegeschiedenis vertel ik waarom ik het zo lastig vind om de balans te vinden."

Jager won ooit de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival (2013) en stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival in 2015. Verder speelde ze onder andere bij De Cabaretpoel.

Aanvang om 20.30 uur. Kaarten: www.diligentia-pepijn.nl

Meer berichten