Foto: Gemeente Den Haag/Arnaud Roelofsz

Fietspad Scheveningseweg wordt geasfalteerd

Niet alleen de tramsporen op De Scheveningseweg worden vernieuwd, ook het fietspad wordt aangepakt. De tegels worden vervangen door asfalt.

Den Haag -  Vorig najaar is al het deel van het fietspad tussen Jacob Catslaan en het Vredespaleis en het deel tussen de Kanaalweg en de Frankenslag vernieuwd en van asfalt voorzien. Dit jaar worden de resterende delen tussen de zijweg Frankenslag en de Jacob Catslaan op de Scheveningseweg geasfalteerd.

Het deel tussen de Duinstraat en de Kanaalweg volgt later. Hiervoor zal eerst bomenonderzoek plaatsvinden om zeker te zijn dat het asfalt geen schade oplevert. Bedoeling is om dit deel tijdens de aanleg van de rotonde Duinstraat-Scheveningseweg aan te leggen zodat de overlast beperkt wordt.

Veiliger
Den Haag groeit de komende jaren fors. Het OV en fiets wordt belangrijker. De gemeente stimuleert fietsen door te zorgen dat fietsen veilig en comfortabel kan. Dit doet ze onder meer door tegelfietspaden om te zetten in rood asfalt. Hierdoor zijn fietsers sneller onderweg. In den Haag is in 2018 zo'n 4,5 kilometer tegelfietspad omgezet in rood asfalt. Hiermee is er nu sinds 2006 ruim 145 km tegelfietspad geasfalteerd. Dit jaar wordt ingezet om wederom ruim 4 kilometer tegelfietspad te asfalteren.

"Onze stad groeit! Het openbaar vervoer en de fiets worden steeds belangrijker. De Scheveningseweg is een mooi voorbeeld. We zorgen niet alleen voor een nieuw tramspoor, maar ook voor een nieuwe fietspad. Hierdoor zijn fietsers sneller en ook comfortabeler onderweg", aldus wethouder Robert van Asten (Mobiliteit).

De werkzaamheden op de Scheveningseweg zijn bijna gereed. Vanaf 11 februari kan tramlijn 1 weer haar normale route rijden. De aannemer is nog tot en met eind maart bezig met het herplanten van bomen en het bestraten van de weg. Eind maart is de weg weer volledige toegankelijk voor alle verkeer en zijn alle werkzaamheden afgerond.

Omleiding 
Door werkzaamheden aan het fietspad moeten fietsers tijdelijk over de weg fietsen. Om de veiligheid van fietsers te bewaken is de Scheveningseweg tijdelijk eenrichtingverkeer voor auto's en is er een maximale snelheid van 30 kilometer per uur ingesteld. Bovendien zijn er verkeersregelaars en borden. Kijk voor meer informatie over omleiding en bereikbaarheid op www.denhaag.nl/lijn1

Meer berichten