De overhandiging van de cheque
De overhandiging van de cheque

Zonta haalt met tassenverkoop bijna 10 mille op voor Hear my Voice

Marion Bootsma heeft maandag 4 februari namens Zonta een cheque, ter waarde van €9.562,-, aan de dames van Hear My Voice overhandigd. Het geld werd opgehaald met de verkoop van ruim 800 gedoneerde tassen. Hear My Voice is een gratis telefoonlijn voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Den Haag - Zonta, een organisatie die zich inzet voor vrouwen, hield op 25 november vorig jaar een grote tassenverkoop in het Nutshuis ten bate van de gratis telefoonlijn Hear my Voice. Veel vrouwen doneerden hun tassen. Er werden ruim 800 exemplaren verkocht. De ruim 9 mille die dit opleverde besteedt de telefoonlijn aan de aanschaf van telefoons en het trainen van vrijwilligers.  Er wordt ook een informatiepakket ontwikkeld voor huisartsen.

Aandacht 
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Dat komt neer op een miljard vrouwen en meisjes. In Nederland is het aantal slachtoffers ook schrikbarend hoog; 45 procent van de vrouwen en meisjes hier krijgt met geweld te maken. Zonta werkt aan de verbetering van de status van vrouwen en vraagt aandacht voor het voorkomen van geweld met de campagne Zonta says no to violence. 

Anoniem
Hear My Voice is een gratis telefoonlijn waar slachtoffers van huiselijk geweld hun verhaal anoniem kunnen vertellen aan een lotgenote. Iemand die hen begrijpt, die luistert en niet oordeelt omdat zij uit ervaring weet wat huiselijk geweld is én hoe moeilijk het is om daar over te praten.
Hear my voice is bereikbaar voor vrouwen én mannen op 0800 – 3200032 of 0800-myvoice. Op https://www.hear-my-voice.nl/ staat meer informatie over deze gratis telefoonlijn.

Meer berichten