En zo komt de woontoren bij de Rotterdamsebaan eruit te zien.
En zo komt de woontoren bij de Rotterdamsebaan eruit te zien. (Foto: WAX)

Woontoren Binck Blocks wordt nieuwe entree Den Haag

Wie in de toekomst Den Haag binnenrijdt via de Rotterdamsebaan krijgt als eerste een 115 meter hoge woontoren te zien. De toren van projectontwikkelaar Vorm, Binck Blocks genaamd, is door de gemeente Den Haag uitgeroepen als winnaar van de tender Trekvlietzone kavel 1A.

Den Haag - Het duurzame 115 meter hoge gebouw wordt opgebouwd uit verschillende stadswijken met een grote mix aan woonmilieus en woontypologieën. Hiermee wordt de volgende stap gezet in de transformatie van de Binckhorst naar een industrieel en duurzaam woon-/werkgebied. "In het concept van de Binck Blocks zijn de buurten gestapeld en ontstaat een echt verticale stadswijk", vertelt Daan van der Vorm, directeur van VORM. Door het opdelen van het volume in herkenbare ruimtes en het toewijzen van specifieke collectieve plekken ontstaan er buurten met een eigen herkenbare identiteit. "Dit maakt de woontoren zeer geschikt voor starters, het gezin van de 21e eeuw, 50-plussers en expats die houden van een 'Brooklyn'-achtige omgeving", aldus Van der Vorm.

Om de verbinding tussen de bewoners te stimuleren, worden diverse collectieve ruimtes voor informele ontmoetingen en evenementen gerealiseerd. 'Binck Blocks wordt aardgasloos en zo veel mogelijk circulair gebouwd. De start bouw staat gepland in de tweede helft van 2020.

Meer berichten