Erwin de Vugt verzorgt donderdag 14 februari op Buitenplaats Ockenburgh een lezing over robots in de zorg en thuis.
Erwin de Vugt verzorgt donderdag 14 februari op Buitenplaats Ockenburgh een lezing over robots in de zorg en thuis. (Foto: pr)

Wat is er te doen in Den Haag?

Open podium klassiek

Centrum - In het Vreedehuis aan de Riouwstraat 1 is zaterdag 9 februari vanaf 15.00 uur een open podium. Het programma staat in het teken van drie Franse componisten: Napoleon Coste, Darius Milhaud en Claude Debussy. Uitvoerenden zijn: Pauline Oostenrijk, Angela Kaptein, Peter Lefeber, Baukjen Passchier, Floor Deinema, Hans van der Weide, Angela Duncan en Paul Poot. Locatie: Riouwstraat 1. Zaal open om 14.30 uur, entreeprijs 6 euro.

Interview Jan Brokken

Centrum - Schrijfster Mira Feticu interviewt woensdagavond 13 februari schrijver Jan Brokken over zijn nieuwe boek 'De rechtvaardigen'. Dit doet ze bij boekhandel De Vries van Stockum aan Spui 40. Brokken beschrijft het leven van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de, door zijn toedoen, ontkomen Joden. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Aanvang om 20.00 uur (Inloop vanaf 19.30 uur). Toegangsprijs: €7,- (inclusief drankje). Aanmelden: promotie@vanstockum.nl

Valentijn met Opera Familia

Loosduinen/Segbroek - Opera Familia verzorgt woensdag 13 februari in Duinhage een valentijnsconcert. Opera Familia wordt gevormd door een gezin waarvan de leden zingen. Ze hebben een passie voor 'Bel Canto muziek'. Tijd: 13.00 - 16.00 uur. Adres: De Savornin Lohmanlaan 202. De kosten (inclusief lunch) bedragen € 7,50 per persoon. Aanmelden kan bij afdeling welzijn van Duinhage, tel. 070-7541621 of mail: evelien.hakvoort@florence.nl. Alleen het optreden bijwonen kost €6,00 inclusief consumptie.

Dansen op Green House

Loosduinen - De Voorburgse Rock Formatie 'Green House' verzorgt zondag 10 februari de muziek tijdens de Haagsche Beatclub waarop gedanst kan worden. Locatie: Bowling en Partycentrum Ockenburgh, Wijndaelerduin 25. Zaal open om 13.30 uur en de entreeprijs bedraagt 5 euro.

Vrijwilliger bij SamenHaags

Centrum - SamenHaags zoekt vrijwilligers voor het onderdeel: Broodje Taal. Groepsgesprekken tijdens lunchtijd, waarbij onderwerpen als familie, stage, werk, hobby's, thuisland, etcetera worden besproken. Deelnemers van SamenHaags kunnen hierdoor op een ongedwongen wijze de Nederlandse taal oefenen. Vrijwilligers nemen in groepjes van circa 10 personen de leiding van het gesprek. Broodje Taal vindt plaats op maandag en donderdag van 12.00 tot 13.30 uur in het Haags Huis, 's-Gravenzandelaan 185. Aanmelden kan bij Marjon Rijnders, marjon.rijnders@denhaag.nl; 06-25726280.

Politiek Café bij ProDemos

Centrum - Wat is het verschil tussen een politieke partij en een politieke beweging? Bedrijven ze een fundamenteel andere vorm van politiek of is het vooral retoriek? Te gast in het ProDemos Politiek Café op dinsdag 12 februari zijn René Cuperus (de Volkskrant), Jeroen Postma (GroenLinks) en Devika Partiman (Stem op een Vrouw). Adres: Hofweg 1. Aanvang om 20.00 uur, de toegang is gratis. Voor wie er bij wil zijn, aanmelden kan via de website www.prodemos.nl/politiekebeweging

Inschrijven voor Ock Run

Loosduinen - Sinds 1 februari kan er ingeschreven worden voor de Ock Run. Deze run wordt op zaterdag 11 mei gehouden op Buitenplaats Ockenburgh en telt 3 afstanden: 1,5 km voor kinderen van 7 tot 12 jaar, 5 en 10 km voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. Meer informatie en inschrijven via www.buitenplaatsockenburgh.nl/activiteiten/ockrun

Zingen met kamerkoor

Scheveningen - Het Haags Renaissance Kamerkoor houdt woensdag 20 februari een open repetitie. Er wordt van 20.00 tot 22.15 uur gezongen en vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. Locatie: Noorderkerk, Schuytstraat 11. Aanmelden bij Marijke van den Broek: mbroek54@ziggo.nl of tel. 06-19767251. Aanmelders krijgen bladmuziek toegstuurd. Meer informatie: www.haagsrenaissancekamerkoor.nl.

Robots in de zorg en thuis

Loosduinen - Erwin de Vlugt verzorgt donderdag 14 februari op Buitenplaats Ockenburgh een lezing over robots in de zorg en thuis. De Vlugt is lector op de Haagse Hogeschool en verbonden aan de TU in Delft. Hij leidt onderzoek naar robots in de zorg en voor thuis. Samen met anderen legt hij uit en toont hij aan de hand van onderzoeken aan waar het naar toe zal gaan Dat ieder in de toekomst met robots te maken gaat krijgen is duidelijk. Er zijn twee bijeenkomsten, om 14.30 en om 20.00 uur. Toegangsprijs bedraagt €10,-. Meer informatie: https://kasserieock.nl

Lezingen en concert

Segbroek - Johan Goud geeft in de Remonstrantse kerk aan de Laan van Meerdervoort 955 drie lezingen over drie boeken: 'Wormen en engelen', 'Tijl' en 'Klont'. De spreker legt een verband tussen de inhoud van de boeken en de bijbel en filosofie. Data: 12 en 26 februari en 12 maart, aanvang om 20.00 uur. Toegang voor niet-leden of - vrienden: €5,- per lezing.
Op 14 februari is in diezelfde kerk een Valentijnsconcert. Rebecca Huber (viool) en Petra Somlai (piano) spelen werken van Mozart, Schubert en Beethoven. Aanvang om 20.00 uur. Toegang: €10,-, leden en vrienden €5,-.

Alzheimer café

Loosduinen - 'Hoe praat ik met iemand met dementie?' Dat is het onderwerp van het eerstvolgende Alzheimer café in Loosduinen op donderdag 14 februari van 19.00 tot 21.30 uur. Een sociaal psychiatrisch verpleegkundige beantwoordt vragen. Locatie: Mozartlaan 211a. Iedereen met belangstelling voor dit onderwerp is welkom.

Meer berichten