Burgemeester Pauline Krikke opent in het Atrium het Chinees Nieuwjaar door op de geluksgong te slaan.
Burgemeester Pauline Krikke opent in het Atrium het Chinees Nieuwjaar door op de geluksgong te slaan. (Foto: Jos van Leeuwen)

Burgemeester Pauline Krikke prijst Chinatown

In New York heb je maar liefst tien Chinatowns. De grootste ligt in het stadsdeel Queens. Maar wij hebben er ook eentje. Burgemeester Krikke is daar maar wat trots op, vertelde ze afgelopen zaterdag in een stampvol rood gekleurd stadhuisatrium bij de openingsceremonie van het Chinese Nieuwjaar.

Door Willem Post

Den Haag - Zij prees de Chinezen niet alleen omdat zij zoveel in Den Haag investeren maar ook vanwege hun oude cultuur en zo prettige ingetogenheid. Bij haar wandelingen door de stad is onze burgemeester regelmatig wel even in Chinatown. Steeds meer een fascinerende buurt. Je ziet hier niet zoals in New York die typische kleurrijke straathandel. Maar ook ons Chinatown groeit en bloeit beslist.
Een paar jaar geleden moest ik nog wel eens gniffelen. Slechts een paar straatjes immers. Nu zitten de vele Chinese restaurants stampvol, komen er steeds meer bijzondere winkels bij. Je maakt een reis door China in je eigen stad. En het wordt vast nog mooier.
De burgemeester mocht zaterdag bij de opening van het Chinese Nieuwjaar op de geluksgong slaan. Het Chinese jaar van het varken is nu begonnen. En dat trouwe dier staat voor voorspoed en geluk!

Meer berichten