De fractie van het CDA Den Haag, nog met Karsten Klein en Michel Rogier.
De fractie van het CDA Den Haag, nog met Karsten Klein en Michel Rogier. (CDA Den Haag)

Karsten Klein en Michel Rogier verlaten Haagse gemeenteraad

Twee prominente CDA'ers verlaten de Haagse gemeentepolitiek. Fractievoorzitter Karsten Klein neemt op 14 maart afscheid van de gemeenteraad. Dat doet diezelfde dag ook fractievertegenwoordiger Michel Rogier.

Den Haag - Klein is nummer 3 op de CDA-lijst voor de Europese verkiezingen, Rogier staat op nummer 3 voor de Provinciale Staten. Ze willen al hun tijd en aandacht steken in de campagnes voor de komende verkiezingen en leggen daarom hun taken neer. Oud-wethouder Karsten Klein werd in 2006 gemeenteraadslid voor het CDA, was driemaal lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen en acht jaar wethouder met portefeuilles als jeugd, welzijn, zorg, sport en economie. Ook Michel Rogier heeft zijn sporen verdiend in de gemeentepolitiek, hij was van 2010 tot 2018 volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad, en werd afgelopen jaar door Haagse Jongerenambassadeurs nog uitgeroepen tot beste raadslid van Den Haag.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart nemen de twee CDA'ers officieel afscheid. Daniëlle Koster volgt Karsten Klein op als fractievoorzitter en Ismet Bingöl, nu als fractievertegenwoordiger verbonden aan het CDA, zal beëdigd worden als raadslid.
 

Meer berichten