Als het aan de gemeente ligt kunnen Hagenaars vanaf 1 juli alleen nog aan de Leyweg en in het Centrum hun paspoort of rijbewijs aanvragen of ophalen.
Als het aan de gemeente ligt kunnen Hagenaars vanaf 1 juli alleen nog aan de Leyweg en in het Centrum hun paspoort of rijbewijs aanvragen of ophalen. (De Posthoorn)

Straks halve stad door voor paspoort

Slecht nieuws voor mensen die op het stadsdeelkantoor hun paspoort of rijbewijs willen aanvragen of ophalen. Als het aan de gemeente ligt kan dat vanaf 1 juli alleen nog aan de Leyweg en in het Centrum. Voor de PvdA aanleiding om donderdag een motie in te dienen.

Den Haag - De maatregel is voor de gemeente onderdeel van bezuinigingsplannen, die circa twaalf miljoen euro per jaar moeten opleveren. Maar voor de PvdA is het onacceptabel. De partij dient deze week in de Haagse gemeenteraad een motie in om het besluit terug te draaien en naar andere oplossingen te zoeken voor de bezuiniging die het college wil doorvoeren. "Dat wat goed werkt, wat van waarde is en waar mensen tevreden over zijn, moet je niet zomaar bij het grofvuil zetten."

De PvdA vindt dat iedere Hagenaar zijn paspoort of rijbewijs in het 'eigen' stadsdeelkantoor moet kunnen ophalen. Fractievoorzitter Martijn Balster: "Niet alleen in het centrum, maar ook in Laak, Segbroek, Leidschenveen-Ypenburg, Haagse Hout, Scheveningen en Loosduinen. Vooral ouderen en mensen die slecht ter been zijn, zijn de de dupe. Van hen mag je niet vragen twee keer de hele stad door te reizen voor een paspoort. Het is zo belangrijk dat je dat in elke wijk kan blijven doen."

Meer berichten