Van links naar rechts: Mieke Plaatzer (Staedion), Jerry Lindenhof (Staedion), Simon Rotteveel (bewoner) en Marieke Dijksma (Octo)
Van links naar rechts: Mieke Plaatzer (Staedion), Jerry Lindenhof (Staedion), Simon Rotteveel (bewoner) en Marieke Dijksma (Octo) (Foto: Piet Jacobsen)

Haagse woningcorporatie zet drones in bij onderhoudsinspectie

 

Woningcorporatie Staedion voerde op 12 februari een experiment uit met een drone in de wijk Loosduinen. De drone verzamelde beelden, van het dak, metselwerk en de kozijnen van huurwoningen aan de Symfoniestraat om zo beter zicht te krijgen op de staat van onderhoud.

Den Haag - Octo en drone-operator AeroScan maakte de opnames. De beelden zijn onderdeel van een pilotproject om automatisch de onderhoudsstaat van woningen te beoordelen. Mieke Plaatzer, proces- en informatieanalist bij Staedion legt uit: "Zo kunnen we in de toekomst zien of er bijvoorbeeld sprake is van een warmtelek, of dat onderhoud nodig is aan onderdelen van de woning. De drone maakt gerichte opnames zodat we via beeldvergelijking beschadigingen kunnen opsporen." Na een korte kennismaking met onwennige meeuwen, voerde de drone succesvol drie vluchten uit.

Bekijk hier het filmpje van de dronevlucht.

Meer berichten