Studenten van het Koninklijk Conservatorium traden deze week op  bij de Haagse Kunstkring.
Studenten van het Koninklijk Conservatorium traden deze week op bij de Haagse Kunstkring. (Foto: j.bordon copyright)

Wat is er te doen in Den Haag?

Lezing over populisme

Loosduinen - Historicus en universitair docent Koen Vossen verzorgt donderdag 21 februari in het Humanistisch Café een lezing over de houdbaarheid van de liberale democratie in relatie tot het populisme. Vossen publiceerde eerder een boek over de PVV. De lezing wordt gegeven in Amadeus aan de Traviatastraat 15. Tijd: 18.00 - 20.30 uur. Na de lezing is er ruimte voor discussie. Toegang gratis.

Dansen in het Atrium

Centrum - In het Atrium in het stadhuis wordt vrijdag 15 februari dansend de liefde gevierd tijdens Dance Celebration of Love van WereldDansWerkPlaats. Van 20.00 tot 23.00 uur zijn er onder andere workshops Zumba, Tango en Rollerskating, is het mogelijk om de toekomst van de liefde te laten voorspellen door een waarzegster en samen te dansen. Ook zijn er diverse optredens. van rollerskaten. Kaartenkunnen alleen gereserveerd worden via het inschrijfformulier op www.werelddanswerkplaats.nl/agenda/dans-met-valentijn.

Cantatedienst in Badkapel

Scheveningen - Tijdens de cantatedienst op zondag 17 februari in de Nieuwe Badkapel wordt een werk van J.S. Bach uitgevoerd. Uitvoerenden zijn: Annelies van der Vlies (alt), Arco Mandemaker (tenor), Patrick Pranger (bas) en het koor en orkest van het Haagse Brokgezelschap. Aanvang om 10.00 uur.

Spreekuren SeniorWeb

Scheveningen - In het Couveehuis aan de Frankenslag 139 is maandag 18 februari van 16.00 een 17.30 uur inloopspreekuur van SeniorWeb. Ouderen kunnen hier met hun computerproblemen terecht. Het spreekuur is gratis, aanmelden hoeft niet.

Kliederkerk

Centrum - In de Lutherse Kerk is zondagmiddag 17 februari weer een Kliederkerk. Centraal hierin staan een bijbelverhaal, een creatieve bezigheid en samen eten. Jong en oud zijn welkom. De activiteiten starten om 15.30 uur, om 16.30 is er een korte viering en daarna wordt er gegeten. De afsluiting is om 17.30 uur. Adres: Lutherse Burgwal 9. Wel graag van tevoren aanmelden (in verband met de maaltijd) bij Mascha de Haan: kruisbesmascha@gmail.com.

Bingo

Escamp - In het Spark-gebouw aan de Escamplaan 61g rollen zaterdag 16 februari om 14.00 uur de balletjes uit de bingomolen. De kaartverkoop start om 13.30 uur. Kaarten kosten 5 euro voor tien rondes. Evenementencommissie van de BORO organiseert deze activiteit voor volwassenen in de wijk.

Barokmuziek in Abdijkerk

Loosduinen - Tijdens het tweede 'Zondagmatinee', zondagmiddag 17 februari in de Abdijkerk, zal barokmuziek klinken. Concerto Valiante speelt onder andere stukken van Corelli, Scarletti, Telemann en Lanzetti. Aanvang om 15.30 uur, de toegang is gratis. Vrijwillige bijdrage na afloop is welkom. Meer informatie is te vinden op de website www.abdijkerk.info

Excursie over de Zandmotor

Loosduinen - IVN-gidsen nemen belangstellenden zondag 17 februari mee voor een interessante wandeling over de Zandmotor. Ze vertellen over aanspoelsels, het zand, het strand en de stromingen van de zee langs deze kust. Aanvang om 10.00 uur. Verzamelen bij de ingang van vakantiepark Kijkduin aan het eind van de Machiel Vrijenhoeklaan. IVN wandelingen zijn gratis en voor een ieder toegankelijk. Duur 2 - 2½ uur. Aanmelden hoeft niet. De wandeling gaat altijd door.

Opfriscursus bridge

Loosduinen - Zijn de finesses van bridge wat weggezakt? Geen nood, in wijkcentrum de Vruchtenbuurt aan de Albardastraat 60 gaat een opfriscursus van start. De eerste van twaalf lessen wordt gegeven op dinsdag 19 februari van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden en informatie: tel. 06-81841320 of e-mail bill@bswaager.nl. Meer informatie: https://www.bswaager.nl/bridge

Meer berichten