'Ik vind het belangrijk om in een stad te wonen met veel natuur.' (Foto: Peter van Zetten).
'Ik vind het belangrijk om in een stad te wonen met veel natuur.' (Foto: Peter van Zetten).
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (128): 'Fietsen naar Kijkduin'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Terra Norihiro Terazawa uit Nagoya, Japan.

Den Haag - "Ik had nooit gedacht dat ik in Nederland zou komen wonen want ik vond het een land van wietrokers, euthanasie, prostitutie, homovrijheid en van kaas. Maar toen ik hier een keer op vakantie kwam en me verdiepte in de cultuur voelde ik me thuis. Het begon eigenlijk al meteen na mijn aankomst bij Station Den Haag Hollands Spoor, een heel mooi en oud gebouw", zegt hij.

Terra heeft business administratie gestudeerd in Japan, wat hij is gaan doen om zijn ouders tevreden te stellen. "Ik haatte dat vak", zegt hij stellig. Uiteindelijk is hij storyteller geworden, een beroep waardoor hij 3 jaar geleden definitief de stap maakte en in onze stad kwam wonen. "Een Haagse vriend begon met een bedrijf in deze sector en heeft me gevraagd om over te komen. Ik zag hier een markt, ook al spreek ik Engels, want de Nederlanders hebben daar over het algemeen geen probleem mee. Ik heb ook in Berlijn gewoond maar zonder Duits voelde ik me daar niet echt welkom", zegt hij. Zijn verhalen kan je verdelen in 3 typen. Mythologie, 'folk' en autobiografie. "Soms moeten de mensen erg lachen om wat ik vertel maar ik heb ook meegemaakt dat sommigen moeten huilen."

Over Den Haag vertelt hij graag meer. "Ik hou van deze stad omdat de mensen hier relaxed zijn. In de andere grote steden is dat veel minder. Ook vind ik het belangrijk om in een stad te wonen met veel natuur. Dat vind je hier en dat geeft mij geestelijke rust." Dat dit voor hem een belangrijk punt is blijkt uit zijn favoriete plek in onze stad. "Zodra ik kan, fiets ik naar Kijkduin. Vooral in de zomer is het daar veel minder druk dan in Scheveningen. Ik zoek dan een bankje op en luister naar de wind en de zee", zegt hij.

Iets wil hij nog even kwijt. "Nederlanders zijn erg direct en dat vind ik leuk. Ik vind het zelfs gek als iemand me geen directe vraag stelt of zijn uitgesproken mening geeft. Op één of andere manier past die directheid goed bij de vriendelijkheid die ik tot nu toe heb ervaren."

Tegenbezoek?

"Reis naar 'Mount Kasagi' op 90 minuten van Nagoya. Een mystieke en tijdloze plek met een andere energie", zegt Terra. "Je vindt daar Pyramideachtige stenen die door de plaatselijke bevolking werden gebruikt voor rituelen."

Meer berichten