Op de Grote Markt vind je heel veel expats, internationale studenten en Hagenaars door elkaar heen.
Op de Grote Markt vind je heel veel expats, internationale studenten en Hagenaars door elkaar heen. (Foto: Jos van Leeuwen)

Haagse sfeerpleinen maken echt het verschil

En weer kwam er een lijstje van de meest populaire expatsteden. Nu in Europa. Den Haag laat steden als Wenen en Amsterdam achter zich. Waarom?

Door Willem Post

Den Haag - Bij ons zijn de huizenprijzen nog niet zó krankzinnig hoog. Net als die andere steden hebben wij mooie musea, uitstekend openbaar vervoer en goede gezondheidszorg. Het verschil wordt natuurlijk gemaakt door onze reuze stranden. Maar er is nog iets.

Laatst was is ik Genève, ook zo'n stad waar wij ons tot voor kort nooit mee durfden te meten. Genève heeft ook beroemde internationale instellingen. Ze hebben een schitterend meer (nauwelijks strand) en mooie Alpen in de verte.

Maar uiteindelijk gaat het om de menselijke maat. Zeg maar de gezelligheid. En daar winnen wij. Met onze ook in de winter verwarmde terrassen waar maar mogelijk in de stad.

Mooiste voorbeeld

De Grote Markt is het mooiste voorbeeld. Een biertje drinken aan de voet van de Haagse toren. Heel veel expats, internationale studenten en Hagenaars vind je er door elkaar heen. Als een pleintje van de Verenigde Naties. Zal me niet verbazen als we volgend jaar op 1 staan.

Meer berichten