Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (129): 'Met de kinderen naar Westbroekpark'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Tom Eide uit Oslo, Noorwegen, en Clarissa Querasian uit Rio de Janeiro, Brazilië.

Den Haag – "Ik heb hier een gevoel van vrijheid want ik kan overal de hemel zien. Er zijn geen bergen of al te hoge gebouwen die het zicht belemmeren. Verder vind ik het hier erg internationaal met veel natuur", zegt Clarissa.

Blijkbaar voelt ze zich erg thuis in onze stad. Om dit te illustreren maakt ze een vergelijking met haar thuisland. "In Brazilië heb je ook wel vrijheid, maar het kan gevaarlijk zijn om op straat te wandelen. Veelal wonen de mensen daar in ommuurde of beschermde gebieden. Als je in de openbare ruimte bent moet je altijd opletten dat je niet beroofd wordt. Hier kan je zonder zorgen buiten lopen. Ik vind dat geweldig", zegt ze.

Ook Tom heeft het hier erg naar zijn zin, maar naast de veiligheid vindt hij iets anders belangrijk. "De nabijheid van de zee", zegt hij. "Ik hou er van om in de weekenden op het strand te lopen of in de duinen te fietsen."

Ze wonen nu bijna drie jaar in onze stad omdat Tom hier naar toe verhuisde voor zijn werk. Maar waar hebben ze elkaar ontmoet? Noorwegen en Brazilië liggen nou niet bepaald naast elkaar. "In Oslo", zegt Tom. "We zijn allebei advocaten, werkzaam in de olie –en gasindustrie. "Clarissa kwam er ooit werken voor zo'n bedrijf." Ze vult hem verder aan. "Het duurde een paar jaar voordat we doorkregen dat we iets voor elkaar voelden", zegt ze. "Het begon eigenlijk toen hij me opeens uitnodigde voor een ontbijtje. Daarna liet hij me de verborgen schatten van Oslo zien."

Het is duidelijk: ook bij hen gaat de liefde door de maag. Dat blijkt evenzeer uit hun favoriete gelegenheid in onze stad. "We hebben twee kleine kinderen en we gaan graag naar het Westbroekpark want daar heb je een geweldig grand café", zegt Clarissa. "Het eten is er goed en soms zitten we in een glazen gedeelte. Vlakbij heb je een speelterrein voor de kinderen."

Tegenbezoek?

"Reis naar Rio voor de witte stranden of voor Urca, een wijk waar je de Suikerbroodberg vindt. Daar kan je wandelen en naar de zonsondergang kijken. Heel speciaal en mooi", zegt Clarissa.
"Ga naar Oslo om te skiën in de winter", zegt Tom. "In de zomer kan je er goed fietsen en ergens een terrasje pakken."

 

 

Meer berichten