Foto:

Eric Schneider voor laatst te zien in De Indië Monologen

Adriaan van Dis, Mei Li Vos, Thom Hoffman en Eric Schneider betreden op zondag 19 mei het podium van de Koninklijke Schouwburg voor een extra voorstelling van De Indië Monologen. Deze voorstelling is niet alleen de afsluiting van een tournee vol indrukwekkende verhalen, maar ook van de indrukwekkende carrière van acteur Eric Scheider.

Den Haag - De deelname van Eric Schneider geeft de voorstelling een extra bijzonder karakter. De 84-jarige acteur nam in 2013 al afscheid van het toneel, maar speciaal voor De Indië Monologen betrad de in Batavia geboren Hagenaar na vijf jaar opnieuw het podium met een eigen monoloog over zijn Indische verleden. Nu, op zondag 19 mei, neemt Schneider echt afscheid van het toneel.

"Het was een bijzondere en zeer persoonlijke ervaring. Naast zoveel talent, jonge mensen en gewaardeerde oudere collega's, op het podium te staan, daar heb ik tijdens deze tournee van genoten. Ik speelde zoveel rollen, maar het is een eer om met mijn eigen verhaal afscheid te nemen van het publiek", aldus Schneider.

Tijdens de theateravond met Nederlands-Indië als centraal thema wordt hij vergezeld door Adriaan van Dis, Mei Li Vos en Thom Hoffman. Kaarten via: www.hnt.nl

Meer berichten