Foto: pr

Oplichtend zebrapad voor veilige oversteek

Bij station Den Haag Mariahoeve ligt sinds kort een crossover. Dit oplichtend zebrapad waarschuwt automobilisten als voetgangers willen oversteken. 

Den Haag - De crossover is ontwikkeld door het bedrijf Heijmans. Het opvallende zebrapad uitgerust met uv-licht is te vinden voor het hoofdkantoor van Aegon. De verzekeraar is betrokken geweest bij de ontwikkeling ervan. Tom Mullens, productmanager bij Heijmans: "Samen hebben we het patroon en de kleuren die oplichten bedacht."

Het geavanceerde zebrapad bestaat uit fluorescerende elementen die automatisch met uv-licht worden opgelicht, wanneer een voetganger nadert. Doordat er speciale patronen worden aangebracht, valt de oversteekplaats (zowel overdag als 's nachts) extra goed op voor automobilisten en motorrijders. Om het effect van Crosscover te meten, gaan Heijmans en Aegon de komende maanden gebruikservaringen van voetgangers en automobilisten in kaart brengen. De uitkomsten ervan worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van het product.

"Op basis van deze pilot gaan we op zoek naar nieuwe locaties waar we Crosscover kunnen toepassen", besluit Mullens.

Meer berichten