De Posthoorn

Koningstunnel vanaf vandaag maandenlang dicht

De Koningstunnel wordt in zeven maanden tijd compleet vernieuwd. Tijdens de renovatie is de tunnel van 1 maart tot 1 oktober voor verkeer afgesloten.

Den Haag - De Koningstunnel, die in 2000 in gebruik is genomen, is na ruim achttien jaar dagelijks gebruik toe aan een grote renovatie. Deze renovatie is nodig zodat de tunnel voldoet aan de nieuwe eisen voor tunnelveiligheid.

Om de Koningstunnel te laten voldoen aan de nieuwe eisen voor tunnelveiligheid, worden de bestaande installaties in de tunnel compleet vernieuwd en uitgebreid. Ook op de wegen die naar de Koningstunnel gaan, worden installaties vernieuwd en geplaatst. In totaal gaat het om meer dan 40 verschillende soorten installaties. Denk hierbij aan de verlichting, ventilatie, verkeersdetectie, camera's, noodtelefoons en vuilwaterpompen. Omdat de installaties lokaal bediend moeten worden, is er meer ruimte nodig in het dienstgebouw bij de tunnel.

Omleidingsroutes

De Koningstunnel is van 1 maart tot 1 oktober 2019 afgesloten voor al het verkeer. Tijdens die werkzaamheden zijn er verschillende omleidingsroutes en de gemeente gebruikt elektronische borden om de snelste route aan te geven op de drukke momenten.

Wil je bijvoorbeeld vanaf het centrum richting de Binckhorst dan kun je vanaf het Korte Voorhout over de Koningskade naar de Zuidhollandlaan, vervolgens om het Malieveld heen over de Boslaan, Prins Clauslaan richting de Weteringkade en zo over het Rijswijkse plein. Let op het is daar sowieso al druk tijdens de spits.

Om te voorkomen dat sluipverkeer zijn weg gaat zoeken over de Zwarteweg en Oranjebuitensingel, worden deze wegen bij de Zwartebrug afgesloten. Dit deel van de wijk blijft wel bereikbaar voor bestemmingsverkeer naar onder anderen de parkeergarages.

Meer berichten