Wie gaat met zijn huisdier langs in een verzorgingshuis?
Wie gaat met zijn huisdier langs in een verzorgingshuis? (Foto: Jan van Summeren)

Wat is er te doen?

Liefde op pootjes

Den Haag - Wie wil samen met zijn huisdier 'liefde op pootjes' geven aan cliënten van Humanitas DMH in Den Haag? Humanitas DMH en ZorgDier zijn hiervoor op zoek naar baasjes die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken. Na selectie en een gratis cursus gaan zij wekelijks een uurtje op bezoek bij één of meer cliënten in Het Zamen aan de Esperantostraat 12. Ook in de Haagsche Bluf, Soendastraat en Pastoorswarande wil men hiermee starten. Meer informatie: Stichting ZorgDier Nederland via tel. 06-10592212 of secretariaat@zorgdier.nl.

Muzikanten en toneelspelers

Den Haag - Voor een nieuwe muziektheaterproductie van Huis van Vervoering wordt nog gezocht naar muzikanten, toneelspelers of dansers. Voorwaarde is wel dat ze ouder zijn dan 55 jaar. De productie Zandlopers gaat over geloof in de toekomst, over terugblikken en vooruitkijken. Interesse?
Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier. Mail hiervoor voor 1 maart naar info@huisvanvervoering.nl. De oriëntatie- en selectiedag is op 16 maart.

Zicht op Zee

Escamp - In het kader dat Den Haag 200 jaar badplaats is, exposeert de Haagse beeldend kunstenaar Ada Sinke vanaf 28 februari een selectie van haar werk dat geïnspireerd is door de zee. Ze doet dit in Keu's Genoeg aan de Genemuidenstraat 208.

Roze debat

Centrum - In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen organiseren de drie Zuid-Hollandse COC's het Roze Verkiezingsdebat van Zuid-Holland. Op vrijdag 1 maart zullen vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen in debat gaan over diverse roze onderwerpen in Dudok aan de Hofweg 1a. Tijd: 20.00 - 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Concert in Familiekerk

Segbroek - Op vrijdag 1 maart is Leonardo Valiante met zijn ensemble ConcertoValiante te beluisteren in de Familiekerk aan de Kamperfoeliestraat 279. Violisten James Hewitt en Xiangji Zeng en cellist Tomas Kardos helpen, samen met klavecinist Leonardo Valiante, jong talent op weg naar een leven als musicus. Het ensemble bestaat uit studenten en afgestudeerd van het Koninklijk Conservatorium. Tijdens dit concert worden werken van Bach, Vivaldi en Telemann uitgevoerd, evenals het fluitconcert van Leclair en een capriccio van Vitali. Aanvang om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen bij Nelly Straatjes (06-23867050) of via concertovaliante@ziggo.nl.

Jamsessie
in de Prael

Segbroek - In café en brouwerij De Prael aan het Esperantoplein is op zondag 3 maart een jamsessie onder leiding van Albert Engels Jamsessie met The Splendor Band. Muziekstijlen: lichte jazz, blues, funk en soul. Inschrijven voor deelname kan ter plaatse. Aanvang om 15.00 uur.

Vragen
over geld

Wateringse Veld - Meer geld overhouden en sparen? Of weten of u de juiste toeslagen ontvangt? Iedere woensdag tussen 9.00 en 13.00 uur is een medewerker van de Helpdesk Geldzaken van de gemeente Den Haag in het Ontmoetingscentrum WZH Hoge Veld aan de Laan van Wateringse Veld 222 om vragen over geldzaken gratis te beantwoorden. Voor meer informatie kijk op Helpdskgeldzaken.nl. Bent u 65-plusser en heeft u hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte? Hiervoor kunt u een afspraak maken in Ontmoetingscentrum WZHJ Hoge Veld. Voorwaarden: een AOW-inkomen, een klein pensioen en een maximaal eigen vermogen van €30.000,-, U bent in het bezit van een machtigingscode voor 2018. Deze hulp kost € 2,- per persoon. Afspraak maken: tel. 070-7562806 of mail naar mverbaan@wzh.nl.

Conferentie voor mannen

Laak - Vadercentrum Adam in Den Haag organiseert op 5 maart voor de tweede maal een Nationale Mannenconferentie, thema is 'De kracht van Rolmodellen'. De rolmodellen worden onder de loep genomen met wetenschappers, ervaringsdeskundigen, acteurs, beleidsmakers en bestuurders. Tijd: 13.30 tot 18.00 uur. Inloop vanaf 12.45 uur. Adres: Jonckbloetplein 24. www.Haagsevaders.nl

Springfestijn

Centrum - Op vrijdag 1 maart kunnen kinderen zich in sporthal de Houtzagerij uitleven op vele leuke springkussens. Kinderen tussen de 4 en 6 springen van 12.00 13.30 uur. Tussen 13.45 en 15.15 uur zijn de 6 tot 8 jarigen welkom. En van 15.30 tot 17.00 uur zijn de springkussens gereserveerd voor kinderen tussen de 8 en de 10. Adres is Hobbemastraat 93. Meer informatie over vakantieactivieiten op website denhaag.nl/zwemmen.

Bedrog van Pinter

Loosduinen - Theatergroep Het Wilde Westen speelt 7 maart in de theaterruimte van Buitenplaats Ockenburgh de klassieker Bedrog van Harold Pinter. Aanvang om 20.00 uur, toegangsprijs 10 euro. Reserveren www.ockademie.nl of bel tel. 06-14153713. Adres: Monsterseweg 4 in Den Haag

Meester en leerling

Centrum - Op zaterdag 2 maart speelt het orkest Strijklicht in het kader van de serie Master and Pupil in de Lutherse kerk. De muzikale werken zijn: J.S. Bach en G.F. Händel. Aanvang 15:30 uur, toegang gratis (collecte bij de uitgang). Adres: Lutherse Burgwal 9.

Meer berichten