Wethouder Boudewijn Revis nodigt wijkbewoners uit om op de rode knop te drukken.
Wethouder Boudewijn Revis nodigt wijkbewoners uit om op de rode knop te drukken. (Foto: ARNAUD ROELOFSZ)

Duinoord ontvangt 30 mille voor verbetering wijk

Afgelopen zaterdag werd Duinoord met één druk op de knop 30.000 euro rijker. Het wijkbudget wordt gebruikt om de buurt te verbeteren. De bewoners bepalen samen naar welke initiatieven het geld gaat.

Den Haag - Na het succes van de pilot wijkbudget Scheveningen-Dorp heeft Stadsdeel Scheveningen op eigen initiatief besloten om ook de overige zeven wijken in het stadsdeel de komende jaren te voorzien van een wijkbudget van 30.000 euro. Bewoners bepalen met elkaar waarvoor dit bedrag wordt gebruikt. Uitgangspunt daarbij is om de wijk mooier, socialer, veiliger en groener te maken.

Duinoord is de eerste wijk die het geldbedrag ontvangt in de nieuwe reeks aan wijkbudgetten. Alle bewoners van Duinoord kunnen tot en met 31 maart initiatieven ter verbetering van de wijk indienen. Hierbij valt te denken aan een nieuwe speelplek voor kinderen of extra groen in de wijk. Het idee achter de wijkbudgetten is dat de bewoners het beste weten waar het geld het hardst nodig is.
Nieuw aan deze reeks is dat alle bewoners ook zelf begroten onder welke initiatieven het geld wordt verdeeld. Meer informatie over Duinoord Begroot is te vinden op: www.duinoordbegroot.nl.

Meer berichten