Willem Post bij de restanten van het - ook bij veel Hagenaars - zo populaire zwembad in Monster.
Willem Post bij de restanten van het - ook bij veel Hagenaars - zo populaire zwembad in Monster. (Foto: Jos van Leeuwen)

Haagse 'zwembadrouw' voor De Boetzelaer

Het was een Westlands zwembad maar toch ook een beetje van ons. Nog geen kilometer buiten Den Haag gelegen. Wat een drama als je ziet wat brand in korte tijd heeft verwoest.

Door Willem Post

Den Haag - Van heinde en verre kwamen mensen hiernaartoe. Uit Leidschenveen, Wassenaar, Scheveningen en ga zo maar door. Waarom? Natuurlijk ook omdat diverse Haagse zwembaden zoals die in Morgenstond zijn verdwenen maar eveneens omdat dit een zwembad was van de menselijke maat. Geen giga-tropisch zwemparadijs maar ook weer niet zo'n simpel pierenbadje. Precies goed. Babyzwemmen, discozwemmen, ook dat kon er allemaal.
De Boetzelaer was gezellig en toch modern met glijbanen en zelfs een tropische touch. Sympathiek personeel. Je merkte iets van 'one big family'. Duizenden regio genoten hebben hier leren zwemmen.
Westlanders kennende zal er ongetwijfeld wel weer vlot een zwembad herrijzen. Maar wij Hagenaars kunnen een handje helpen. Bijvoorbeeld met - al is het maar een enkele euro - de crowdfunding actie van bloemiste Richelle Mallee uit Monster steunen. Via crowdfunding Get Funded haalt zij geld op voor nieuwe speeltoestellen. Dus van harte aanbevolen!

Meer berichten