Foto: Pim Ras

Ruim 40.000 deelnemers aan start bij CPC

Op zondag 10 maart gaat de 45e editie van de NN CPC Loop Den Haag van start. Ook dit jaar  staan er weer ruim 40.000 deelnemers aan de start van de verschillende afstanden. Aan de halve marathon doen topatleten als Susan Krumins en Khalid Choukoud mee.

Den Haag - Het parcours leidt deelnemers vanaf het Malieveld richting de Pier van Scheveningen en terug. Ook zijn de afstanden 10 km en 5 km erg in trek en nemen duizenden kinderen deel aan de Triodus Jeugdloop 2,5 km en de Ernst Bobbie Kinderloop 1 km. Speciaal voor deze jubileumeditie wordt er een CPC4ALL voor mindervaliden georganiseerd. 

Topatleten
Met Hagenees Khalid Choukoud en Susan Krumins staat de Nederlandse top aan de start van de halve marathon. Krumins zal de NN CPC Loop Den Haag gebruiken om naar een nieuw persoonlijk record te lopen onder de 70 minuten. Het topatletenveld bij de mannen wordt aangevuld met Kenneth Kipkemoi, de winnaar van de NN Marathon Rotterdam in 2018 en een aantal sterke debutanten uit Kenia. Traditiegetrouw gaan de atleten voor een tijd richting de 59:30 minuten. Krumins zal de strijd aangaan met de winnaressen van de afgelopen twee edities, de Zwitserse Maja Neuenschwander die de CPC in 2018 won in een tijd van 1:10:46 en Fabienne Schlumpf die in 1:10:17 in 2017 over de finish snelde.

Meer berichten