Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (130): 'Goede stad om te shoppen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Ghislaine Pascal, Dyvline, Karine, Imane, Oceane, Soline, Maurane, Kellyane, Rebecca, Emmanuelle en Yohan uit La Trinité, Martinique.

Den Haag – "Ik ben docent recht en maatschappelijke vraagstukken. Mijn studenten worden uitgenodigd om de grote onderwerpen van de hedendaagse wereld te bestuderen. Het kan bijvoorbeeld gaan over internet, bio-ethiek, milieu, homoseksualiteit en de nieuwe familievormen. Maar ook over de grondwet of de inrichting en organisatie van justitie", vertelt Ghislaine Pascal.

Vredespaleis

Even daarvoor had ze met een zwaar Frans accent de route naar het Vredespaleis gevraagd. "We hebben daar een afspraak en we willen niet te laat komen", zei ze.

Belangrijk

Later op de dag vertelt ze meer. "We zijn hier voor het eerst. Eerder zijn we naar internationale organisaties in Brussel en Straatsburg gereisd. Voor mij is dit bezoek belangrijk want over een paar jaar ga ik met pensioen en ik wilde de belangrijke instituten hier een keer bezocht hebben. Ook wilde ik mijn studenten laten zien dat dingen die in ons land verboden zijn, hier soms gewoon zijn toegestaan. Ik nodig ze niet uit om hetzelfde te doen maar ik vind dat ze voorgelicht moeten worden over andere culturen en gebruiken."

Divers

Haar studenten zitten ondertussen ietwat futloos erbij. "Ik hou niet van dit weer. Te koud", zegt Oceane. Het is op dat moment 13 graden, wellicht inderdaad niet bedoeld voor een tropenmeisje, maar is er dan niets waar ze vrolijk van wordt? "Leuk dat je met het openbaar vervoer overal kan komen en dat het publiek hier zo divers is", vult ze aan.

Ook Imane is geen fan van ons weertype, maar er is iets aan onze stad waar ze gek op is. "Ik ben dol op musea, vooral op het Mauritshuis. Den Haag is verder een goede stad om te shoppen want ik ben een echte fashionista", zegt ze enthousiast. Ze blijven maar een paar dagen in onze stad en reizen dan via Parijs terug naar hun zonovergoten eiland. Maar eerst testen ze nog hun beste Nederlands. "Hoe vertaal je 'merci'?" Wat is slapen? En is het nou morgen of dorgen?"

Tegenbezoek?

"Reis naar Chateau Dubuc", zegt Ghislaine. "Daar vind je de ruïnes van een kasteel en een rum, koffie- en suikerplantage. De ligging is prachtig met een geweldig uitzicht op de zee.

Meer berichten