De officiële opening vond dinsdag plaats.
De officiële opening vond dinsdag plaats. (Foto: ARNAUD ROELOFSZ)

Loper van station HS naar centrum uitgerold

LDe route van Station Hollands Spoor naar het oude centrum, de 'Loper Oude Centrum', heeft een nieuwe, groene en autoluwe inrichting gekregen. Wethouder Richard de Mos (Stadsentrees) opende gisteren, dinsdag 5 maart, samen met bewoners de route. Het plan is samen met de buurt gemaakt.

Den Haag - Aan de zonnige kant van de Stationsweg staan bomen, groene hagen, bloembakken, zitbanken, en fietsbeugels. Ook aan de Wagenstraat zijn bomen en klimplanten geplant en groenvakken aangelegd. Er is daarnaast voldoende ruimte voor geveltuinen. Aan de kop van het Huijgenspark is een extra groenvak gekomen met randen om op te zitten. De pleintjes aan beide kanten van de Wagenbrug hebben nu groene 'ziteilanden' rond de bestaande bomen.

Meer ruimte
De vernieuwde 'Loper Oude Centrum' biedt meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De maximale snelheid is van 50 kilometer naar 30 kilometer per uur aangepast. Verder is de hangverlichting vervangen door klassieke exemplaren en zijn er over de gehele route 26 'Leidsche' gevelarmaturen aangebracht. Ook de verlichting in het Huijgenspark is verbeterd.

Spreuken op de stoep
Op de stoepranden van de Stationsweg en de Wagenstraat staan spreuken over 'reizen en verblijven' in 34 talen. Alle geschreven in de taal met bijbehorende lettertekens en een vertaling in het Nederlands ernaast. De spreuken benadrukken het internationale karakter van deze 'Loper Oude Centrum' en de wijk.

Meer berichten