Foto: pr

Haagse barista is beste van Nederland

Wendelien van Bunnik is de beste barista van Nederland. Onlangs veroverde ze die titel tijdens het Nederlands Barista Kampioenschap dat werd gehouden in Amsterdam. In april doet ze in Boston een gooi naar het wereldkampioenschap.

Den Haag - Bij het Nederlands Barista Kampioenschap krijgen deelnemers vijftien minuten de tijd om de jury te overtuigen met vier identieke espresso's, vier identieke milk based drinks en vier identieke signature drinks op basis van minimaal één espresso.

De deelnemers meten hun vakkennis aan elkaar, moeten hun vaardigheden bewijzen bij het gebruiken van een espressomachine, molen, eigen gekozen koffie, hygiëne, werkorganisatie en (gastvrije) presentatie die zij opvoeren. Dit alles wordt beoordeeld door een vakkundige SCA gecertificeerde jury.

Wendelien, in het dagelijks leven baristatrainer bij koffiebrander Single Estate Coffee Roasters, deed na haar tweede plaats in 2016 opnieuw een gooi naar de titel. En met succes. Ze overtuigde de jury met haar 'frozen'.

Het goede nieuws voor Den Haag: vanaf juni werkt Wendelien in de flagshipstore van Single Estate Coffee Roasters aan de Piet Heinstraat in Den Haag.

Meer berichten