Sparring zet donderdag 14 maart de deuren open voor een kijkje achter de schermen.
Sparring zet donderdag 14 maart de deuren open voor een kijkje achter de schermen. (Foto: pr)

Wat is er te doen in Den Haag?

Workshop kaasmaken

Wateringse Veld - Op stadsboerderij Op den Dijk aan de Bovendijk 141 - 143 wordt zaterdag 9 februari een workshop kaasmaken gegeven. Tijd: 10.00 - 13.00 uur. Het zelfgemaakte kaasje kan rond 16.30 uur worden opgehaald. Er is maar beperkt plaats bij deze workshop. Vooraf aanmelden is dan ook verplicht. Dit kan via: stadsboerderijen@denhaag.nl. Deelname kost 15 euro per persoon, met Ooievaarspas 5 euro.

Excursie Paulus Potterhuis

Loosduinen - Amadeus organiseert een excursie naar het Paulus Potterhuis aan de Dunne Bierkade. Deze vindt plaats op zaterdag 16 maart. Paulus Potter huurde dit fraaie grachtenpand van de landschapsschilder Jan van Goyen. Jan Steen of zijn vrouw, Paulus Potter of misschien Jan van Goyen, in kostuum verzorgen de rondleiding. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna is er een drankje in de prachtige huiskamer. Aanmelden bij Amadeus: info@stichtingamadeusdenhaag.nl. Deelname kost 12,50. Vertrek om 13.00 uur vanaf Amadeus, Traviatastraat 25.

Informatiecafé voor senioren

Loosduinen - In Wijndaelercentrum aan de Catharine van Rennesstraat 8 is op donderdag 14 maart een informatiecafé voor senioren. Het thema is Blue Zones. In deze gebieden worden mensen vitaler oud. Hoe komt dat? Er is ruimte om vragen te stellen. Na afloop is er gelegenheid om buurtgenoten te ontmoeten. Aanvang om 14.30 uur. Meer informatie en aanmelden: Cisca Koernap-Bij, tel. 06-39850490 of cisca.koernap@florence.nl.

Zingen in Dakota

Escamp - Een keer schitteren op een heus podium? Het kan op zaterdag 16 maart in Theater Dakota. Ervaring is niet nodig, plezier in zingen is voldoende. Tijdens het café Chantant speelt The Rockit huisband nummer uit de nineties. De bedoeling is dat er wordt meegezongen. Aanvang om 18.00 uur. Toegang en deelname is gratis.

Concert Kunst naar Kracht

Loosduinen - In de aanloop naar de viering van het 100-jarig bestaan geeft de Loosduinse muziekvereniging Kunst naar Kracht op vrijdag 8 maart een concert in buurthuis Amadeus, Traviatastraat 25. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.

Alles over woonplezier

Escamp - Tijdens vrij-toegankelijke woonpleziercafés kunnen buurtbewoners en overige geïnteresseerden ervaren hoe woonplezier ontstaat en meer te weten komen over welke objecten en plekken in de woning en in de buurt daaraan bijdragen. Het eerstvolgende woonpleziercafé wordt in samenwerking met Mooi welzijn georganiseerd. Dit vindt plaats op dinsdag 12 maart van 10.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum Bouwlust, met aansluitend soep en een broodje. Meer informatie en aanmelden kan via Els Hooning (e.hooning@mooiwelzijn.nl, tel. 06-39437941). Locatie: wijkcentrum Bouwlust, Eekhoornrade 215.

Goed leren schilderen

Centrum - Neeltje Meerman verzorgt schilderlessen in Het Koorenhuis. De cursisten maken kennis met verschillende technieken. Deze lessen zijn een goede basis voor de beginner, maar biedt ook genoeg uitdaging voor de meer ervaren kunstenaar. Informatie en aanmelden: neeltjemeerman@gmail.com - www.neeltjemeerman.nl

Haagsche Beatclub

Loosduinen - Zondag 10 maart kan er weer gedanst worden in De HAAGSCHE BEATCLUB . De live muziek wordt verzorgd door de rock-'n-roll formatie The Defenders. Locatie: bowling en partycentrum Ockenburgh, Wijndaelerduin 25. De zaal is om 13.30 uur open, toegangsprijs bedraagt 5 euro.

Repair Café

Den Haag - De maand maart biedt twee mogelijkheden om het Haagse Repair Café te bezoeken. De eerste is op zaterdag 9 maart tussen 11.00 en 13.00 uur bij de kringloopwinkel van Schroeder aan de Loosduinsekade 156. En op zaterdag 30 maart zitten de vrijwilligers tussen 11.00 en 13.00 uur klaar bij De Chinese Brug, Zuidwal 94.

Kijkje bij Sparring

Escamp - Wie interesse heeft in de gehandicaptenzorg kan donderdag 14 maart tussen 10.00 en 12.00 uur in activiteitencentrum Sparring terecht voor een kijkje achter de schermen. Mensen met een lichamelijke handicap of niet-aangeboren hersenletsel geven uitleg over hun beperking. Ook kunnen bezoekers met een oefening zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben. De open ochtend vindt plaats in het kader van de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Adres: Leyweg 1452.

Lezing over strafrecht

Haagse Hout - Hoe komt een strafzaak voor de rechter? Hoe komt de eis van de Officier van Justitie tot stand? Wat is het verschil tussen moord en doodslag?' Al deze vragen en nog veel meer kunnen op dinsdag 19 maart in Evita Lokaal worden gesteld aan mr. Marcel van der Horst. Van der Horst was officier van justitie en is nu advocaat-generaal bij het Gerechtshof in Den Haag. De lezing begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden: info@evitalokaal.nl of tel. 070-3141606. Kosten: € 5,-(incl. koffie/thee). Adres: Van Alkemadelaan 309a.

Meer berichten