Sopraan Sonja Volten en pianiste Eke Simons treden zondag 10 maart op in Muzee Scheveningen.
Sopraan Sonja Volten en pianiste Eke Simons treden zondag 10 maart op in Muzee Scheveningen. (Foto: pr)

Brexit wordt bezongen in Muzee Scheveningen

Sopraan Sonja Volten en pianiste Eke Simons zijn zondag 10 maart in Muzee Scheveningen te beluisteren. In 'Parting is such sweet sorrow' bezingen ze de Brexit in alle toonaarden.

Den Haag - Op donderdag 23 juni 2016 werd in het Verenigd Koninkrijk een referendum gehouden over het lidmaatschap van de Europese Unie. Tot veler verbazing en schrik bleken de Britten te hebben gekozen voor een vertrek uit de EU, de zogenoemde Brexit. Op 29 maart 2019 zou deze afscheiding een feit moeten zijn.

Sonja Volten en pianiste Eke Simons staan tijdens hun optreden stil bij dit afscheid. Ze vieren de muzikale rijkdom van Europa, terwijl tegelijkertijd de emoties rond de Brexit worden blootgelegd. In de eerste helft van het programma leggen zij de focus op Engeland. Met Engelse componisten, typisch Engelse muziek, maar ook met een knipoog van Debussy, die het Engelse volkslied verwerkte in zijn Hommage aan S. Pickwick. In de tweede helft zwerven ze vervolgens over het continent. Zij laten typische volksmuziek van verschillende regio's horen, maar er overheerst een weemoedige ondertoon, want het afscheid nemen valt zwaar.

Aanvang om 15.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.muzeescheveningen.nl

Meer berichten