Wethouder Richard de Mos legde de Gulden Klinker in het schoolplein in Leidschenveen.
Wethouder Richard de Mos legde de Gulden Klinker in het schoolplein in Leidschenveen. (Foto: pr)

Gulden Klinker viert dit jaar haar 25-jarig bestaan

Al 25 jaar wordt aan Hagenaars die groen bezig zijn of iets doen voor hun buurt of wijk de Gulden Klinker uitgereikt.

den haag - De eerste Gulden Klinker in dit 25ste lustrumjaar werd in een nieuw jasje uitgereikt aan de Montessorischool Leidschenveen. Geen saai schoolplein met tegels en een wipkip. Nee, het schoolplein is een aantrekkelijk groenplein waar de kinderen kunnen spelen en leren over de natuur. Er zijn met hulp van de kinderen groene hagen rondom het plein aangelegd. Er is ruimte om buiten les te krijgen en er zijn plannen voor de teelt van groenten en kruiden op het plein. De daken van de schuurtjes zijn bedekt met vetkruid of sedum.
Ook is er een steiger geplaatst bij het water nabij de school waar de kinderen les kunnen krijgen over het leven in de sloot. Langs de oevers van het water worden wilde bloemen ingezaaid, zijn er nieuwe struiken aangeplant en zal het riet vervangen worden door een grotere diversiteit van inheemse oeverplanten.
Wethouder de Mos kwam donderdag de steen overhandigen aan de school. Twee leerlingen hebben de klinker in het schoolplein gelegd. Behalve de gulden Klinker kreeg de MSLV een bon ter waarde van 1000 euro, te besteden bij de gemeente.

Meer berichten