Luminize.
Luminize.

Eerste namen Schollenpop zijn bekend

Het duurt nog even - Schollenpop is op zaterdag 3 augustus - maar de eerste namen van bands die optreden zijn door de organisatie bekend gemaakt. Twee Haagse bands zijn dit jaar van de partij. 

Den Haag - De andere acts zijn: VanderBerg's Moonkings, Nona, Anemone, Eut, Apa en New Dosis Audio. Vier energieke dames uit Kroatië die in Den Haag wonen vormen Luminize. De band doet er alles aan om de wereld te bewijzen dat het mogelijk is om als all-girl rockband internationaal succesvol te worden.

In 2014 dook Adje Vandenberg op met een gloednieuwe band, Moonkings. Er is een tweede album op komst. Vandenberg speelde wereldwijd stadions plat, scoorde twee Amerikaanse nummer 1-hits en verkocht zo'n veertien miljoen albums met de supergroep Whitesnake. 

Alles heeft een begin, en het begin van Nona's muziek lag in haar huis, een bastion van muziekliefde. Nona leerde Steve kennen, een oudere Engelse bluesgitarist met een liefde voor de Stones en Howlin' Wolf, met wie ze samen ging spelen.

Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen nineties-popliedjes. Met deze elementen is de gloednieuwe Rotterdamse band Anemone uit de startblokken geknald in de zomer van 2017.  In augustus 2017 is de band direct de studio ingedoken om zijn eerste nummers op te nemen, waarvan de eerste single in juni 2018 uit is gebracht.

De band Eut uit Amsterdam maakt een aanstekelijk soort indiepop en is in 2016 ontstaan aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Verschillende leden zaten daarvoor al op een andere popschool, de Herman Brood Academie in Utrecht.

Haagse 'indie-alternative' band APA maakt nostalgische pop songs die doen denken aan vroege Coldplay, Tame Impala en een kleine dosis The Beatles.
Gevestigd in Den Haag, wordt APA gevormd door zanger/gitarist Niels De Maa, drummer Yael Dirkse, gitarist Jonathan Maridjan, bassist Jens Huigen en gitarist/toetsenist Valerie Branoux. 

De band New Dosis Audio is sinds 2014. De nu 5-koppige Haagse rock band speelt vooral eigen werk. Experimentele muziek met een mysterieuze sfeer en veel pakkende melodieën zorgen dan ook voor een herkenbare eigen sound. 

Meer berichten