Foto: Ronald Speijer

Rolstoel-hightea markeert start inschrijvingen Onbeperkt070- prijs

Voorbijgangers op de Lange Vijverberg in Den Haag werden vanmorgen verrast met een bijzondere high tea: zij kregen thee en hapjes aangeboden in een rolstoel. Het bleek te gaan om een ludieke actie van Stichting Voorall die de start markeert van de inschrijvingsperiode voor de Onbeperkt070-prijs.

Den Haag - Als internationale stad van vrede en recht staat Den Haag als geen ander open voor haar bewoners en bezoekers. Met het oog op de Invictus Games én de Special Olympics Nationale Spelen die in 2020 in de stad georganiseerd worden, streeft Onbeperkt070 dit jaar naar onbeperkte gastvrijheid. In het kader van het thema 'Onbeperkt Gastvrij', nodigde rolstoelgebruiker Ferry Rouw voorbijgangers op het Korte Voorhout uit aan te schuiven bij zijn rolstoel-hightea.

"Niet alleen wilden we opvallen door een hightea te organiseren op het iconische Haagse Korte Voorhout, ook wilden we de dialoog aangaan met voorbijgangers. Door hen uit te nodigen, maar wel plaats te laten nemen in een rolstoel, maken we hen bewust van het belang van een gastvrije én toegankelijke stad", aldus projectleider Kim Hameete.

Op 14 juni wordt de Onbeperkt070-prijs uitgereikt aan het beste initiatief of idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte. Voorall roept Hagenaars op massaal goede ideeën te delen of mooie initiatieven aan te dragen (vóór 20 mei 2019) via onbeperkt070@voorall.nl. Het winnende idee of initiatief ontvangt €7.500; de tweede plaats krijgt de aanmoedigingsprijs ter waarde van €2.500. Meer informatie over de procedure en inschrijving is te vinden op www.onbeperkt070.nl.

Meer berichten