Foto:
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (132): 'Het is hier lekker multiculti'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Anoek Huijsmans uit Utrecht.

Den Haag – "Wat ik vooral leuk vind aan Den Haag is de sfeer. Het is hier lekker multiculti. In Utrecht ook wel maar veel minder", zegt ze. "Hier lijkt het ook veel vrijer omdat het niet zo veel uitmaakt wie of wat je bent." Bijna een half jaar woont ze samen met haar vriend in onze stad. Eigenlijk begon het allemaal met oppassen. "De beste vriendin van mijn moeder woont al zolang ik haar ken in Den Haag", vertelt Anoek. "Tijdens haar vakantie mochten we op haar katten passen en woonden we tijdelijk in haar huis. Na een tijdje hadden we zoiets van … hier moeten we zijn."

Anoek en haar vriend zijn fanatieke kitesurfers en wonen in een stad met een strand is dan natuurlijk heel aantrekkelijk. "Ongeveer 3 jaar geleden heb ik die sport in Australië geleerd. Ik ben een 'outdoor' mens en hou van de vrijheid en het avontuur", vertelt ze. "Om goed aan die sport te kunnen doen heb je in Nederland sowieso een surfpak, een board, een kite en een trapeze nodig. Die trapeze zit om je middel heen en daar zit je kite weer aan vast." Gevaarlijk? Kan je niet weggeblazen worden richting open zee? "Het kan gevaarlijk zijn maar het is zo'n beetje standaard kennis dat je alleen gaat kiten als er sprake is van aanlandige wind. Dus als de wind naar het strand toe waait", zegt ze.

De eerste keer dat Anoek Den Haag bezocht was overigens bijna 15 jaar geleden. De aanleiding was ook toen … katten van de beste vriendin van haar moeder. "Ik was 9 jaar en we kwamen toen Felix en Panter ophalen, 2 kittens uit een nest. Ik hou van katten en had echt bij mijn moeder lopen zeuren om ze te mogen hebben. Het waren heel leuke en lieve dieren. Thuis nam mijn moeder ze al gauw mee naar de dierenarts om ze te laten steriliseren. Wat bleek: ze waren allebei al zwanger. Mijn moeder was er niet zo blij mee maar ik vond dat geweldig", vertelt Anoek lachend. Ze vertelt nog iets over dat tripje van toen. "Als kind was ik verbaasd dat auto's onder een weg met gebouwen konden rijden (Utrechtsebaan) en ik dacht alleen maar: 'Wow! Grote stad'."

Tegenbezoek?

"Huur een kano bij een kanoverhuurbedrijf en ga kanoën door de grachten die door het centrum van Utrecht lopen. Als je met kinderen bent kan je de andere kant op, meer richting de natuur, en kom je een pannenkoekhuis tegen", zegt Anoek.

 

Meer berichten