Wethouder Liesbeth van Tongeren reikt de prijs uit aan Tuba Ozturk. Zij wil een moestuin in de Middenstede. (Foto: Frank van der Burg)
Wethouder Liesbeth van Tongeren reikt de prijs uit aan Tuba Ozturk. Zij wil een moestuin in de Middenstede. (Foto: Frank van der Burg) (Foto: FRANK VAN DER BURG)

200.000 euro voor winnaars nieuwe Duurzaamheidsprijs

Uit meer dan 50 inzendingen zijn de winnaars van de eerste editie van de Duurzaamheidsprijsvraag van Staedion gekozen. De vijftien winnaars verdelen in totaal 200.000 euro. Het geld wordt gebruikt voor de uitvoering van hun ideeën.

Den Haag - Er waren opvallend veel aanvragen voor meer groen in de wijk en duurzame ledverlichting in en om de gebouwen. Wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) en Willem Krzeszewski reikten de prijzen uit. In de categorie groen ging de prijs naar Tuba Ozturk. Zij wil een moestuin aanleggen in Middenstede. Geïnspireerd door een moestuin in een andere wijk, zocht ze vervolgens uit of dat ook in haar straat kon en zond het idee in. Eerste prijswinnaar in de categorie energiebewustwording is Aleksandra Noordijk. Zij wint met haar medestudenten budget voor afvalscheidingscontainers. Met deze prijs gaan 400 studenten afval scheiden. Woongemeenschap Wateringse Hof won de eerste prijs met hun plan voor ledverlichting en bewegingssensoren. Ook het plan van Clara Jongejan voor zonnepanelen op meer dan 100 woningen aan de Westduinweg viel in de prijzen. De winnaars stellen zelf werkgroepen samen om ideeën uit te voeren. Het is de bedoeling dat ze in 2019 zijn gerealiseerd.

Meer berichten