Kamerkoor Yoik zingt op 23 en 24 maart in Den Haag Balkan Vokalen. (Foto: Joop Reijngoud)
Kamerkoor Yoik zingt op 23 en 24 maart in Den Haag Balkan Vokalen. (Foto: Joop Reijngoud) (Foto: )

Wat is er te doen?

Volksmuziek in kerken

Scheveningen - Kamerkoor Yoik zingt op 23 en 24 maart in respectievelijk de Ichthuskerk in Scheveningen en de Noorderkerk muziek uit de Balkan. Het programma bevat onder andere traditionele driestemmige gezangen uit Georgië en indringende liederen uit Bulgarije. 23 maart is de aanvang om 20.15 uur in de Ichthuskerk, 24 maart om 15.00 uur n de Noorderkerk aan de Schuytstraat. Het concert duurt een uur. Kaartjes à €11,50 zijn te koop via www.yoik.nl

Rituelen bij overlijden

Escamp - Rituelen bij overlijden kunnen helpen om met het verlies van een dierbare om te gaan. Paul Stolwijk vertelt dinsdag 26 maart in wijkcentrum Moerwijk over uitvaartrituelen door de eeuwen heen. Els Beekhuis belicht de hedendaagse rouwrituelen zonder levensbeschouwelijke achtergrond. Tijdens de bijeenkomst kunnen vragen worden gesteld. Inloop vanaf 19.00 uur, start programma om 19.15 uur. Adres: Aagje Dekenlaan 51. Aanmelden vooraf is verplicht. Dit kan via mail: s.schneider@mooiwelzijn.nl of e.beekhuis@mooiwelzijn.nl of per telefoon, tel. 06-41543462.

Orgel aan Zee in Oude Kerk

Scheveningen - Op zaterdag 30 maart vindt het openingsconcert plaats van de serie zaterdagmiddagconcerten 'Orgel aan Zee' in de Oude Kerk aan de Keizerstraat 8. De Finse organist Christian Ahlskog is te gast met zijn professionele kamerkoor Pedersöre. Zij voeren werken uit van onder andere Bach, Wesley, Rutter en Gounod. Ook zal Ahlskog de twee monumentale orgels in de Oude Kerk solistisch laten horen in werken van Zweedse bodem. De toegang is gratis. Aanvang om 15.30 uur. Vooraf en na afloop is het mogelijk om de Oude Kerk en de kunstgalerie van Kunst op Scheveningen in het koorgedeelte te bewonderen.

Lancering 'vrouwenboek'

Den Haag - Met het boek 'Een avond bij de vrouwenvereniging' brengen tekenaar Babette Wagenvoort en schrijver Lokien de Bie een ode aan dit verdwijnend fenomeen. Met mooie tekeningen van leuke teksten zetten Wagenvoort en De Bie vrouwen treffend neer. Dit past naadloos in het thema van de boekenweek: 'De moeder de vrouw'. Het boek wordt vrijdag 22 maart gelanceerd bij boekhandel De Vries Van Stockum aan het Spui. Inloop is om 17.00 uur, aanvang om 17.30 uur. Iedereen is welkom.

Platenbeurs naast CS

Centrum - De Beatstad Platenbeurs is zondag 24 maart in MingleMush naast het Centraal Station op het Anna van Beurenplein 712. Tussen 12.00 en 17.00 uur kan hier worden gestruind tussen een heel divers aanbod vinyl en cd's. De entree is gratis. Voor informatie of verkoop van je oude collectie: music@spacejunkie.shop.

Snuffelmarkt

Segbroek - Op zaterdag 23 maart is er een snuffelmarkt in D.C. Copernicus Daguerrestraat 15 D.H. Toegang is gratis, open van 9.30 tot 15.00 uur. Met kleding, postzegels, dvd en cd,s sieraden, huishoudelijke artikelen en speelgoed.

Lezing in kerk

Segbroek - In de Remonstrantse kerk, Laan van Meerdervoort 955, wordt op 28 maart een lezing door Prof. Dr. Christa Anbeek worden gehouden. De spreekster vertelt aan de hand van haar boek 'Voor Joseph en zijn broer van overleven naar spelen en andere zaken van ultiem belang' over menselijke kwetsbaarheid. Prof. Anbeek is remonstrants predikant en is als bijzonder hoogleraar verbonden aan het remonstrants seminarium. Als hoofddocent is zij werkzaam aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. De lezing is om 20.00 uur. Toegang: leden en vrienden €5,-, belangstellenden €10,-.

Crea- en hobbymarkt

Haagse Hout - Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart is het in Winkelcentrum Mariahoeve een walhalla voor de creatieveling. Het is letterlijk 'shop till you drop'. want alle materialen om creatief bezig te zijn, worden verkocht in de vele kramen. De markt is op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Meer berichten