Zo gaat de nieuwe doorsteek er mogelijk uitzien.
Zo gaat de nieuwe doorsteek er mogelijk uitzien. (Foto: PLAN34)

Nieuwe doorsteek naar Scheveningse boulevard

De gemeente Den Haag en het Kurhaus hebben een deal gesloten. Er komt een extra verbinding tussen de Scheveningse Middenboulevard en het achterland. Het Kurhaus krijgt er op haar beurt een aantal parkeerplaatsen voor hotelgasten bij.

Den Haag - Nu moeten bezoekers van de badplaats nog door een kruipdoor-sluipdoor steegje met een vervallen tunneltje om bij de boulevard te komen. Straks komt er een ruime doorsteek tussen het nieuwe Legoland Discovery Centre en het Kurhaus. Daarnaast is afgesproken dat de gemeente helpt bij een oplossing voor de parkeerproblemen van het Kurhaus. Het Kurhaus krijgt ruimte voor een klein aantal ondergrondse- en bovengrondse parkeerplaatsen voor hotelgasten. Ook denkt de gemeente mee over hoe het Topkapiterras, binnen de gemeentelijk regels, terug kan keren als de werkzaamheden aan Middenboulevard zijn afgerond. Wethouder Boudewijn Revis: "Als je nu achter het Kurhaus loopt, heb je geen idee dat je vlak bij de zee bent. Er zijn zelfs bordjes die je naar het strand moeten wijzen. Dat is straks niet meer nodig, omdat je dan de zee kan zien en ruiken." Ook Kaspar van Eijl van de Amrâth Groep is blij met de gemaakte afspraken. "Die zijn voor het Kurhaus positief."

Deze nieuwe afspraken gaan onderdeel uitmaken van het programma 'De Kust Gezond'. Hiermee maakt de gemeente Den Haag de Scheveningse badplaats weer aantrekkelijk voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de oplevering van de Noordboulevard, die 15 mei opengaat. Revis: "Scheveningen krijgt weer de grandeur die het vroeger had: de mooiste badplaats van Noord-Europa."

Meer berichten