Dansvoorstelling Heroes over de kracht van vrouwen

Donderdag 25 april is de voorstelling HEROES van Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac te zien in Zaal 3 in Den Haag. 

Den Haag - In deze voorstelling onderzoekt hij met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Ze laten zich opzwepen door de stuwende beats van componist Tonny Nobel en testen het uithoudingsvermogen van zowel zichzelf als het publiek. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. HEROES is daarom een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie. 

Igor Vrebac is als veelbelovend choreograaf genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018. HEROES is de eerste productie onder het dak van Vrebac's stichting. Het is na Macho Macho (winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe 2016 award) en TRÆNS (selectie Nederlandse Dansdagen 2018) het sluitstuk van een drieluik waarin hij zijn persoonlijke verhouding tot, en perceptie op het mannelijke en het vrouwelijke gedrag onderzoekt. Dit keer neemt hij de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21.

Locatie: Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A. Aanvang om 20.30 uur. Tickets en meer informatie: https://denieuweoost.nl/event/heroes-igor-vrebac/

Meer berichten