Internationale topclubs op HVV Sterrentoernooi

Voetballen tegen Ajax, PSV, Feyenoord, Juventus, Manchester United, Bayer Leverkussen. Bij amateurclub HVV uit Den Haag gaat deze droom zaterdag 20 april in vervulling voor voetballers onder 9 en onder 10 tijdens de 7e editie van het HVV Sterrentoernooi.

Den Haag - Naast genoemde clubs zijn ook Anderlecht, Werder Bremen, Club Brugge, KAA Gent, KRC Genk, Lille OSC, FC Utrecht, Sparta en ADO Den Haag van de partij.

HVV is een van de oudste voetbalclubs van Nederland. Het terrein bevindt zich aan de Van Hogenhoucklaan. Omdat HVV in een ver verleden 10 keer landskampioen is geworden, mogen de voetballers als enige amateurclub van Nederland een ster op hun shirt dragen. Daarmee staat HVV in Nederland in hetzelfde rijtje als Ajax, Feyenoord en PSV. Vanuit deze gedachte is 7 jaar geleden voor de eerste keer het Sterrentoernooi georganiseerd, een jeugdtoernooi voor de O9-1 en O10-1 tegen grote (inter)nationale profclubs.

Programma

Het komende toernooi begint op zaterdag 20 april om 9.00 uur. Behalve spectaculair voetbal is er nog meer te doen. Zo zijn er behendigheidsspelen voor andere kinderen. Ook wordt een gesigneerd shirt van Robin van Persie geveild en verzorgt een jeugdkeeper van ADO en een jeugdspeler van Feyenoord een clinic. De ANWB staat deze dag met een speciale stand op het terrein om kinderfietsen in te zamelen voor de actie: 'Elk kind in Nederland verdient een fiets'.  Een actie in samenwerking met Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp.


 

Meer berichten