Maar liefst honderd bijzonder plekken ontdekten Willem Post en Ton Wienbelt in New York. Ze legden het vast in een boek dat zondag 14 april wordt gepresenteerd.
Maar liefst honderd bijzonder plekken ontdekten Willem Post en Ton Wienbelt in New York. Ze legden het vast in een boek dat zondag 14 april wordt gepresenteerd. (Foto: Jos van Leeuwen)

'Den Haag, blijf jezelf maar wel met een vleugje New York'

Hun nieuwe reisboek New York Compleet ligt in de boekhandel. Als moderne ontdekkingsreizigers trokken Willem Post en Ton Wienbelt de Big Apple door. Wat kan Den Haag leren van die unieke stad?

Door Willem Post

Den Haag - Maar liefst honderd bijzondere plekken hebben we ontdekt. Van een jaren twintig maffiabar tot een pretpark aan zee. Gave musea, trendy winkels. Een te gekke stad! Als je succes wil hebben moet je jonge mensen trekken. Zij zorgen voor dynamiek. Voor actie! Welnu, overal in New York zie je twintigers en dertigers. Ze studeren, zetten bedrijfjes op of doen iets met kunst. De afgelopen jaren is Den Haag met tienduizenden jongeren een studentenstad geworden. In de Binckhorst wemelt het van de start-ups van jonge mensen. Toerisme zorgt ook voor veel werkgelegenheid. In New York zijn 30.000 restaurants. Het wemelt er van de hotels. Met een vernieuwde Pier, een super strand en beroemde musea zit ook bij ons het toerisme in de lift. Geweldig! Ga zo door Den Haag. Blijf jezelf maar wel met een vleugje New York.

Boekpresentatie New York Compleet zondag 14 april om 13.00 uur bij Paagman
Informatie: www.paagman.nl/wienbelt-en-post

Meer berichten