pr

Koningskermis met Tiroler dorp

De Koningskermis op het Malieveld in Den Haag gaat weer beginnen op vrijdag 12 april en is open tot zondag 28 april.

Den Haag -  "Het is de grootste kermis van Nederland en met speciale acties voor gehandicapten en mensen met een kleine beurs", zegt Jan Vermolen, bekend als oliebollenbakker en kermisexploitant.

Prikkelarme kermis

Speciaal voor mensen met autisme is er op zaterdag 13 april van 13.00 uur tot 16.00 uur een prikkelarme kermis. Vanwege hun handicap zullen sommige mensen de kermis niet bezoeken, een plek waar harde geluiden en allerlei toeters en bellen normaal zijn. "Het geluid van de muziek is bijvoorbeeld op deze dag tot een minimum beperkt", zegt Vermolen.

Verder worden op deze dag, in samenwerking met Middin, een organisatie voor hulp aan gehandicapten, kinderen, volwassenen en hun begeleiders uitgenodigd. "Ze hebben gratis toegang en mogen zonder kosten gebruik maken van de attracties", vertelt Vermolen.

Ooievaarspas

Op vertoon van een Ooievaarspas kunnen mensen van 12 tot en met 19 april gratis de kermis bezoeken. Bovendien krijgen ze bij elke attractie 1 euro korting. "De gemiddelde prijs van onze attracties is 3 euro", zegt Jan.

Tirolerdorp

Nieuw op de kermis is het grootste reizende Tirolerdorp van Nederland. Deze attractie staat meestal op de Tilburgse kermis maar is nu in Den Haag. Het is een groot dorp van 40 bij 30 meter met allerlei eettentjes. Ook is er elke dag een optreden van bekende en minder bekende artiesten.

Haagse middag/avond

In dat zelfde Tirolerdorp is er op tweede paasdag (maandag 22 april 2019) een Haagse avond met uitsluitend lokale artiesten. De toegang is overigens gratis.

Vuurwerk

Op zaterdag 13 en op zaterdag 27 april is er vuurwerk. "Het wordt door professionals afgestoken en het wordt spectaculair", belooft Vermolen. 

Meer berichten