Het huidige pand aan de Koninginnegracht
Het huidige pand aan de Koninginnegracht

Groep de Mos wil Kamer van Koophandel verplaatsen naar Leyweg

Hart voor Den Haag/Groep de Mos vindt dat de drempel van de Kamer van Koophandel(KvK) zo laag mogelijk moet zijn. Reden om te pleiten voor een verplaatsing van de huidige locatie aan de Koninginnegracht naar de Leyweg te verplaatsen. 'Goed bereikbaar en direct smeermiddel voor de economie van Zuidwest.'

Den Haag - De partij is niet te spreken over de huidige locatie. "Het is een dure plek, moeilijk bereikbaar en het heeft beperkte (betaalde) parkeergelegenheid. Er mag (startende) ondernemers geen strobreed in de weggelegd worden om te kunnen ondernemen", zegt raadslid Ralf Sluijs. Hij oppert dan ook om de KvK naar het stadsdeel Escamp te verplaatsen. "De Leyweg zou een toplocatie zijn! Goed bereikbaar, ligt in het grootste stadsdeel van Den Haag en heeft een groot stadsdeelkantoor in de buurt. De KvK is het perfecte smeermiddel voor de economische motor én het zelfvertrouwen van Zuidwest", aldus het raadslid.

Banen
De partij ziet ook werkgelegenheid voortkomen voor Escamp. Banen als baliemedewerkers, catering en schoonmaak kunnen direct bij de bewoners van Zuidwest terecht komen. "Daarnaast kan ook Winkelcentrum de Leyweg de vruchten plukken van medewerkers en bezoekers van de KvK die daar hun gaan boodschappen doen. Daar worden we natuurlijk allemaal blij van!", zegt Sluijs. Hart voor Den Haag/Groep de Mos stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

De partij heeft hierover inmiddels schriftelijk vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Meer berichten