Fractievertegenwoordiger Mohamed Balah wijst naar Londen waar de Oyster-kaart voorkomt dat mensen meer betalen dan het tarief van een dagkaart.
Fractievertegenwoordiger Mohamed Balah wijst naar Londen waar de Oyster-kaart voorkomt dat mensen meer betalen dan het tarief van een dagkaart.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil maximum dagtarief voor Haags openbaar vervoer

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat het stadsbestuur gaat onderzoeken of het mogelijk is om een maximum dagtarief in het Haagse openbaar vervoer in te stellen. Wethouder Robert van Asten heeft toegezegd over dit onderwerp in overleg te gaan met de Metropoolregio.

Den Haag - Hart voor Den Haag/ Groep de Mos hoopt dat er een maximum dagtarief kan worden ingevoerd ter hoogte van de kostprijs voor een dagkaart. Momenteel kost een dagkaart van de HTM 7,10 euro, maar het komt voor dat mensen met losse ritten op een dag meer kwijt zijn dan dit bedrag.

Fractievertegenwoordiger Mohamed Balah: Het is onlogisch dat men met losse ritten het tarief van een dagkaart kan overschrijven. In Londen hebben ze dit reeds ondervangen met de Oyster-kaart. Daar betalen reizigers al een maximumbedrag per dag gelijk aan de prijs van een dagkaart. Dit is niet meer dan terecht en goed dat de wethouder gaat bekijken of dit ook in Den Haag en omstreken kan worden geregeld. Met het instellen van een maximum dagtarief voor het Haags openbaar vervoer maken we het OV weer een extra stukje aantrekkelijker en betaalbaar."

Meer berichten