Herman Coppus aan het werk
Herman Coppus aan het werk

Papierreliëfs van Herman Coppus in Hofgalerie

Vanaf 20 april toont De Hofgalerie in de Annastraat in Den Haag een collectie unieke papierreliëfs van 'Herman Coppus'. Deze werken maakten vorige maand nog deel uit van een museale expositie in het Mondriaanhuis in Amersfoort.

Den Haag - Galeriehouder 'Stephane Henny' leerde Herman Coppus circa 3 jaar geleden kennen. Dit was op de vooravond dat de kunstenaar na 20 jaar voor het eerst actief met zijn werk naar buiten trad. De expositie wordt 20 april om 14.00 uur geopend in aanwezigheid van de kunstenaar.

Herman Coppus creëert zijn reliëfs aan een tafel midden in de woonkamer. Dat zijn werk inmiddels deel uitmaakt van particuliere en bedrijfscollecties is welkom, maar zonder deze aandacht zou hij niet anders doen. Hij voelt zich ook niet geroepen om zijn kunstwerken te voorzien van titels of om werk in opdracht te maken.

Zijn beeldend werk kan het beste gezien worden in het licht van de traditionalistische moderne stromingen van de vorige eeuw, het Constructivisme en de Geometrische Abstractie. Dat zijn de inspiratiebronnen. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. De kunstenaar heeft daarbij altijd graag geëxperimenteerd – en doet dat nog – met een zeer uitlopend scala van materialen, van papier tot kunststof.
Daarnaast beperkt hij zich niet alleen tot objecten voor binnen, maar maakt  hij ook monumentale structuren voor buiten. 

De expositie loopt tot 9 juni en is te bezoeken van woensdag t/m zaterdag tussen 11.00 – 17.00 uur bij de De Hofgalerie in De Annastraat 3. www.dehofgalerie.nl

Meer berichten