Tegen inlevering van de tuintegels kreeg men gratis planten.
Tegen inlevering van de tuintegels kreeg men gratis planten. (Foto: ARNAUD ROELOFSZ)

Ruim 1000 tuintegels ingeleverd op Koningsplein

Tijdens de eerste officiële Operatie Steenbreek actie op het Koningsplein tijdens Groene Zaterdag zijn er maar liefst 1000 stenen ingeleverd! Talloze bewoners leverden stenen uit hun voor- of achtertuin in en ruilden deze om voor gratis planten. Ook werden er 70 regentonnen verkocht.

Den Haag - Door een bijdrage van het Hoogheemraadschap Delfland waren deze voor 10 euro verkrijgbaar. De Haagse wethouder Duurzaamheid en Energietransitie Liesbeth van Tongeren en Hoogheemraad Marcel Houtzager waren aanwezig bij de opening van deze succesvolle actie.
Projectleider Edwin Cornelissen Operatie Steenbreek was tevreden over het resultaat. "Iedereen wordt blij van mooie bloemen en planten. Meer groen betekent dat regen goed wegzakt in de bodem. Groene tuinen zorgen voor minder overstromingskans, schonere lucht en een plek voor vogels, bijen en vlinders."
Groene Zaterdag was een initiatief van en voor de bewoners rondom Koningsplein en omgeving en werd mogelijk gemaakt door: Buurtcommissie Koningsplein, Hoogheemraadschap Delfland, Gemeente Den Haag, Stadsdeel Segbroek en Duurzaam Den Haag. Meer informatie over Operatie Steenbreek op de website www.duurzaamdenhaag.nl

Meer berichten